Το 4o Patras Pride είναι γεγονός και τα μέλη της LGBTQI κοινότητας της Πάτρας προετοιμάζονται από τώρα για να διοργανώσουν ένα φεστιβάλ που θα δώσει για ακόμα μία χρονιά φωνή στην διαφορετικότητα και στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουνίου στην πλατεία Όλγας που θα αποτελέσει φέτος την καρδιά της όλης διοργάνωσης (τα προηγούμενα χρόνια η έδρα του ήταν στο μώλο της Αγίου Νικολάου). 

Το Patras Pride αναμένεται να αποτελέσει και φέτος σημείο αναφοράς και θα φέρει στην αχαϊκή πρωτεύουσα αρκετό κόσμο από άλλες πόλεις, μέλη αντίστοιχων κοινοτήτων από όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιείται στην Πάτρα αυτό το φεστιβάλ υπερηφάνειας για την απελευθέρωση των φύλων, του σώματος και της σεξουαλικότητας, ενάντια στην καταπίεση και τις διακρίσεις.

Κορυφαίο γεγονός του φεστιβάλ είναι η πορεία που διοργανώνεται στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με σήμα το ουράνιο τόξο και την συμμετοχή χιλιάδων κόσμου, ενώ κατά τη διάρκειά του πραγματοποιούνται συναυλίες και άλλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα.