Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού Πατρών αναφέρει τα εξής: "Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού Πατρών - "Για την βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στην περιοχή μας" ευχαριστεί τους υποψηφίους Δημάρχους Πατρέων των συνδυασμών που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση να προγραμματίσουν επίσκεψη στην οικιστική γειτονιά επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής στον Ρωμανό, στα ανατολικά προάστια των Πατρών στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου.

Η οδός Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Ρωμανού πλησίον της Περιμετρικής, δεν περιελήφθη ποτέ πριν στο πρόγραμμα των προεκλογικών επισκέψεων των υποψηφίων συνδυασμών για τον Δήμο Πατρέων. Για πρώτη φορά, οι κάτοικοι πήραν την Πρωτοβουλία να στείλουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους να επισκεφτούν την ξεχασμένη από τους αρμόδιους φορείς περιοχή. Οι τελευταίοι, είναι ενήμεροι με πλήθος εγγράφων για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και όλη η Πάτρα γνωρίζει μέσω των σχετικών δημοσιευμάτων στα πατραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Προς τούτο, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού Πατρών - “Για την βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στην περιοχή μας” ευχαριστεί τους Συνδυασμούς που επισκέφτηκαν την παραμελημένη περιοχή και συνομίλησαν με τους κατοίκους της αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ρωμανού και της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, τον Συνδυασμό Ανυπότακτη Πολιτεία και τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Χρήστο Πατούχα για την επίσκεψή του την 21/5, τον συνδυασμό Πάτρα Ενωμένη και τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Νίκο Παπαδημάτο για την επίσκεψή του την 22/5, τον συνδυασμό Ώρα Πατρών και τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιώργο Ρώρο που ενσωμάτωσε μια σύντομη αλλά περιεκτική επισήμανση στην προεκλογική του επίσκεψη στον Ρωμανό Πατρών την 22/5, τον συνδυασμό Νέα Πάτρα και τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Νίκο Νικολόπουλο για την επίσκεψή του την 23/5.

Επίσης, η Πρωτοβουλία Κατοίκων ευχαριστεί τους συνδυασμούς Σπιράλ με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Πέτρο Ψωμά και Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο για τις σημερινές προγραμματισμένες επισκέψεις τους στην περιοχή και ευχαριστεί την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση Κοινότητας Ελεκίστρας Δήμου Πατρέων για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον της σε όλες τις προαναφερθείσες επισκέψεις υποψηφίων Δημάρχων. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων εύχεται σε όλους καλή επιτυχία στις εκλογές της 26ης Μαϊου".