Σε πυρετό προετοιμασίας βρίσκεται ο δήμος της Πάτρας για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν αυτή τη μεγάλη τριπλή εκλογική αναμέτρηση. 

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει στο patrasevents.gr o αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας τα εκλογικά τμήματα στην επικράτεια του δήμου θα είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά και το γεγονός αυτό αυξάνει το υλικό που θα χρειαστεί και που είναι απαραίτητο για την εκλογική διαδικασία.

Τα εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια του δήμου, με βάση την τελευταία εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στον δήμο θα είναι 653, διπλάσια από τις προηγούμενες εκλογές του 2014. 

Ωστόσο, μέχρι ώρας έχουν πάει όλα καλά και ήδη το 90% της δουλειάς που χρειάζεται για τις προετοιμασίες των εκλογών έχει γίνει και το μόνο που απομένει είναι να παραδοθεί το εκλογικό υλικό που αφορά βιβλία πρακτικών, γραφική ύλη, ψηφοδέλτια και σάκοι, στους δικαστικούς αντιπροσώπους. 

Η δουλειά αυτή θα γίνει το πρωί του Σαββάτου από τους αρμόδιους υπάλληλους του δήμου που έχουν οριστεί για κάθε εκλογικό τμήμα.

"Όλα έχουν πάει καλά και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών για τις προετοιμασίες των εκλογών έχουν προχωρήσει" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. "Όλες αυτές τις ημέρες βρισκόμασταν σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες που αφορούν αυτή την εκλογική διαδικασία. 

514 δημοτικοί υπάλληλοι συνολικά ανέλαβαν αυτό το έργο και κατάφεραν να το βγάλουν εις πέρας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πολίτες της Πάτρας δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, χωρίς να ταλαιπωρηθούν". 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα από τα εκλογικά τμήματα της Πάτρας έχουν διασπαστεί σε Α' και Β' προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στις κάλπες και να αποφευχθούν όσο το δυνατόν οι ουρές. Στο πρώτο εκλογικό τμήμα θα τοποθετηθούν οι κάλπες για τις Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές, ενώ στο δεύτερο οι κάλπες θα αφορούν τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές εκλογές.