Με το αβαντάζ του ανεβάσματος της συσπείρωσης του ευρύτερου του χώρου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αποτυπώνεται στις έρευνες γνώμης οι οποίες διεξάγονται καθημερινά από την παράταξη  και φέρουν το χώρο του ψηφοδελτίου της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ να περνά στην δεύτερη Κυριακή, προσήλθε στο βήμα της προεκλογικής συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ της 23 Μαΐου, της κατάμεστης κόσμου πλατείας Τριών συμμάχων, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γιώργος Ρώρος.

Εκεί έδωσαν παρών όλες οι γενεές της Αριστεράς, από τα χρόνια του Πολυτεχνείου, του ΚΚΕ Εσωτ., της μετέπειτα ΕΑΡ, αλλά και του προγόνου ΣΥΝ, μέχρι την νεώτερη γενιά των αγωνιστών της Προοδευτικής Συμμαχίας! 

Γι αυτό και στην αρχή του λόγου του, ο ομιλητής, παλιό στέλεχος του χώρου της Αριστεράς, πρόβλεψε «την ανανέωση του ραντεβού για τις 2 Ιούνη, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Γιατί ναι, η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών», όπως είπε.

Μία ανθοδέσμη τον περίμενε από νεαρή κοπέλα που του την πρόσφερε ενώ βρισκόταν στο βήμα, στο οποίο μέχρι εκεί, τον συνόδευσε η αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, που δεν παύει να στηρίζει την πόλη σε κάθε βήμα διεκδίκησης προς την κυβέρνηση, από το Γιώργο Ρώρο.

Κι αφού αρχικά χαιρέτισε την παρουσία παλαιών αγωνιστών στην συγκέντρωση, όπως η ενενηντάχρονη Γιώτα Ζέβλα, η αγωνίστρια που κρατά ανοιχτό το «Στέκι» κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ζαβλάνι, το οποίο αποτέλεσε μετερίζι αντίστασης στις σαρωτικές αντιδράσεις που ακολούθησαν την κυβέρνηση και τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι την απελευθέρωση της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2019, στο τέλος της εκδήλωσης την κάλεσε στο βήμα για να χαιρετήσει το πλήθος και να αποτελέσει αγωνιστικό παράδειγμα η παρουσία της.

Από την αρχή της ομιλίας του, μιλώντας για τον σημερινό δήμαρχο Πατρέων, ο Γιώργος Ρώρος, επισήμανε:

Αφού «η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, η ύδρευση, οι νέες τεχνολογίες, και το σημαντικότερο όλων η ανεργία είναι προβλήματα που τα κληρονόμησε μεν, αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την επίλυσή τους» τόνισε ο ομιλητής».«Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας. Εμφανίστηκε ως ο μεγάλος υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων αλλά αποδείχτηκε μικρός για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης».

Όμως δεν ξέχασε να... περιποιηθεί και τον Γρ. Αλεξόπουλο που «αφού έλυσε τα προβλήματα της Ωλενίας, ως αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αφού την αρωμάτισε τους Πατρινούς με τις οσμές των μονάδων κατεργασίας του πυρήνα της ελιάς, σήμερα θέλει να λύσει και το πρόβλημα της ανεργίας τάζοντας 7.000 θέσεις εργασίας».

Αλλά και τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Παπαδημάτο που «ξεχνά ότι το κόμμα που τον στηρίζει έχει ταχθεί ανοικτά κατά της Πάτρας. Δεν μίλησε όταν ο Υπουργός του κ. Βαρβιτσιώτης έδινε 350 μέτρα από το θαλάσσιο μέτωπο, δεν βρήκε τίποτα να πει όταν ο κ. Μητσοτάκης αρνιόταν τη δημιουργία Νομικής σχολής στο Παν/μιο της Πάτρας, έκανε ότι δεν άκουσε όταν προανήγγειλε ιδιωτικοποιήσεις στα νοσοκομεία».

Παράλληλα του έθεσε το ερώτημα: «Τι θα κάνει στο Καραμανδάνειο, αν τυχόν εκλεγεί δήμαρχος και κληθεί «να εφαρμόσει αυτά που στηρίζει το κόμμα του στην Υγεία;».

Όσον αφορά την παράταξή του, ο Γιώργος Ρώρος ξεκαθάρισε ότι δεν ήρθε από το άγνωστο, λέγοντας:
«Η ΩΡΑ Πατρών δεν γεννήθηκε ούτε ως κομματικό εργαλείο, ούτε από το μηδέν. Στηρίζεται από τον Σύριζα απολογείται όμως στην κοινωνία της Πάτρας.

Και αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των συγκοινωνιακών γραμμών, τόνισε: «Οι δύο κατευθυντήριες γραμμές των δράσεών μας είναι η ανεργία και η νεολαία».Αντλεί από τις παρακαταθήκες της ΡΑΠ του Κώστα Σπαρτινού και των Αγωνιζόμενων Πολιτών του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Προσθέτει, όμως, ένα ισχυρό πλέγμα συνεργασιών των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας και φιλοδοξεί να καθορίσει με τις παρεμβάσεις της τις μελλοντικές εξελίξεις στο Δήμο Πατρέων».

Και θέτοντας το όραμα της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ και των στελεχών της για το τι είδους πόλη οραματίζονται μίλησε για:
«Μια πόλη ευρωπαϊκή, αλληλέγγυα, δημοκρατική και φιλική προς όλους και όλες, προς τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και ξεχωριστές ικανότητες .

Μια πόλη με περισσότερο και ποιοτικότερο δημόσιο χώρο σε σχέση με σήμερα.
Μια πόλη που θα αγκαλιάζει τη νεολαία της, θα προωθεί τη δημιουργία, θα προβάλλει τον πολιτισμό, θα δίνει κίνητρα στην κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία.

Μία πόλη με γειτονιές ζωντανές που θα παρέχουν ασφάλεια, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, μια πόλη καθαρή, πράσινη, πολιτισμένη».
Διότι: «Ήλθε η ΩΡΑ να σπάσουμε την εγκατάλειψη και τη μιζέρια». 


Η αγωνίστρια Γιώτα Ζέβλα χαιρετά το κοινό

Η αγωνίστρια Γιώτα Ζέβλα χαιρετά το κοινό

Η αν.Υπ.Εξ. Σία Αναγνωστοπούλου συνοδεύει το Γ. Ρώρο

Η αν.Υπ.Εξ. Σία Αναγνωστοπούλου συνοδεύει το Γ. Ρώρο

Κι ακόμη τόνισε:

«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή του Φλόκα που θα σημάνει το κλείσιμο του κορεσμένου πλέον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας».

Επίσης είπε:

«Δίνουμε έμφαση στον πολιτισμό, ο οποίος για εμάς είναι καθημερινή αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια.
Πολιτισμός είναι και η μέριμνα για τα αδέσποτα. Αξιοποιώντας τις σχετικές χρηματοδοτήσεις παρέχουμε τροφή και υγειονομική φροντίδα ενώ μειώνουμε σταδιακά τον πληθυσμό τους μέσα από τον έλεγχο των γεννήσεων με προγράμματα καταγραφής και στείρωσης».

Κι ακόμη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των κοινωνικών δομών, «όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση του θηλασμού σε δημόσιους, και δημοτικούς χώρους με τη δημιουργία ειδικών χώρων στα δημοτικά κτίρια που θα πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής, ησυχίας και ασφάλειας για να θηλάζουν οι μητέρες τα παιδιά τους».

Επίσης στα θέματα μόρφωσης πρότεινε τους στόχους της παράταξής του:

«Τέλος, η Παιδεία αποτελεί για εμάς θέμα άμεσης προτεραιότητας. Αγωνιζόμαστε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και όλο τον λαό της Πάτρας για αύξηση των δαπανών (κρατική χρηματοδότηση) για την Παιδεία».
Και έκανε ιδιαίτερη μνεία λέγοντας: «Φροντίζουμε για την επάρκεια καθαριστριών και σχολικών φυλάκων».

Και αφού περιέγραψε τους άξονες του προγράμματός του, ο ομιλητής κατέληξε:

«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη νέα πρόκληση με τα εφόδια που αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε, κάνοντας πράξη όλα όσα η Πάτρα οραματιζόταν επί χρόνια για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, για να αποκτήσει προοπτική και να βρουν διέξοδο οι νέοι της άνθρωποι».


Το «φάλτσο» της Δημοτικής Αρχής

Οι «τυμπανοκρουσίες» στις πορείες για την ανεργία δεν δημιουργούν θέσεις εργασίες. Εκκωφαντικό παράδειγμα αδιαφορίας της απερχόμενης δημοτικής Αρχής είναι το θέμα της Δημοτικής Μουσικής, η οποία 4,5 χρόνια μετά και ακόμη παραμένει… βουβή. Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να επανασυγκροτηθεί η Δημοτική Μουσική από τον πρώην Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Θεόδωρο Αγγελόπουλο ο οποίος μάλιστα αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή αγνοείτο συστηματικά, η δημοτική Αρχή δεν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια. Κατά πάγια τακτική της η πλειοψηφία του ΚΚΕ κρύφτηκε και γι’ αυτό το θέμα πίσω από τετριμμένες δικαιολογίας επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Πολιτεία, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Αθηναίων αξιοποίησε σχετικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους ΟΤΑ νομιμοποιώντας 39 μουσικούς.

«Όταν τα τύμπανα της ανεργίας χτυπούν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι τόσων οικογενειών της Πάτρας, είναι αδιανόητο η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να σφυρίζει αδιάφορα. Είναι μία ακόμη απόδειξη της ανεπάρκειας της να δώσει ουσιαστική λύση στα φλέγοντα ζητήματα της πόλης», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Ρώρος.

Γιατί να ψηφίσεις ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ/Γιώργο Ρώρο

Σήμερα ξέρεις. Είδες βαρύγδουπες εξαγγελίες, μεγάλα λόγια και υποκριτικές κορώνες αγωνιστικότητας. Είδες αυτούς που σε έφεραν ως εδώ να θέλουν να γίνουν ξανά οι σωτήρες σου. Εμείς δεν έχουμε να σου πούμε τίποτε παραπάνω από αυτά που ήδη ξέρεις. Με έχεις δει στους αγώνες του Εμπορικού Συλλόγου εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου, με έχεις δει στους αγώνες της Πάτρας για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου, για την υπογειοποίηση του τρένου, για την έλευση του φυσικού αερίου και για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Με γνωρίζεις ήδη από τις προτάσεις μου για την αξιοποίηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, για τη συνεργασία του Δήμου με τους φορείς της πόλης. Με ξέρεις από τους αγώνες μου για την στήριξη της κυβέρνησης του Τσίπρα, της μόνης κυβέρνησης που τάχθηκε με την πλευρά των αδυνάτων, των πολλών. Με αναγνωρίζεις γιατί δεν με γνώρισες χθες. Με εμπιστεύθηκες στα δύσκολα, όταν κρινόταν το να παραμείνουμε στις επιλογές του χθες που μας έφεραν ως εδώ ή το να δώσουμε ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, νέες δυνάμεις, να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Για αυτό ζητάω την ψήφο σου. Για να δώσουμε ρίζες και προοπτική σε αυτό το πολιτικό σχέδιο που δοκιμάστηκε και πέτυχε. Για να δώσουμε ελπίδα, δημοκρατία και πρόοδο στους νέους της πόλης μας, της Πάτρας, για να δώσουμε ανάσες ζωής. Σήμερα ξέρεις ότι μπορούμε καλύτερα.


Και ο γελοιογράφος, από την παράταξη Τ. Τζελάτης παρών.

Και ο γελοιογράφος, από την παράταξη Τ. Τζελάτης παρών.

Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» Γ. Ρώρος: «Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος, αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας»