Στον προεκλογικό πυρετό ζει η Πάτρα, η Αχαΐα και γενικότερα η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Πέρα από τη μάχη για τον δήμο της Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που πλέον ολοκληρώνεται και έχει αφήσει τα δικά της μηνύματα για το τι θα δείξει η κάλπη μετά την Κυριακή στις 26 του μήνα, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι αναμετρήσεις στους περιφερειακούς δήμους του νομού. 

Και εκεί όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν τα αουτσάιντερ και τα φαβορί. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, η μάχη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν τόσο αμφίρροπη που οι χαρακτηρισμοί αυτοί ήταν και παραμένουν δυσδιάκριτοι. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο δήμος της Δυτικής Αχαΐας. 

Ο Χρήστος Νικολάου διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά τη δυναμική του Σπύρου Μυλωνά και του συνδυασμού του. Η μάχη στο συγκεκριμένο δήμο είναι αμφίρροπη και κάθε ψήφος πρόκειται να μετρήσει για το τελικό αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο ωστόσο ενδέχεται να παίξει και η Α.ΚΙ.Δ.Α., η τρίτη δύναμη με βάση τις εκτιμήσεις. 

Χωρίς προγνωστικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και η εκλογική αναμέτρηση στον δήμο Καλαβρύτων. Εδώ τα βασικά ονόματα που παίζουν είναι δύο και προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Ο απερχόμενος Γιώργος Λαζουράς διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία, έχοντας ως κύριο αντίπαλό του τον Θανάση Παπαδόπουλο. Και εδώ υπάρχει μία ακόμα τρίτη δύναμη που ίσως παίξει κομβικό ρόλο, αυτή του Σπύρου Θεοχάρη. 

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στον δήμο Αιγιαλείας. Το μεγάλο φαβορί σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση θεωρείται ο Χρήστος Γούτος. Ωστόσο, υπάρχει η υποψηφιότητα του Δημήτρη Καλογερόπουλου που παλεύει να κάνει την έκπληξη, ενώ σημαντική δυναμική δείχνει να έχει το τελευταίο διάστημα και ο συνδυασμός της Βασιλικής Ψυχράμη. 

Σε ότι αφορά το δήμο Ερυμάνθου, εδώ τη μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια την κάνει μία απουσία, αυτή του Θάνου Καρπή που μετά από διαδοχικές δημαρχιακές θητείες, αυτή τη φορά αποφάσισε να μη συμμετάσχει. Το μεγάλο φαβορί σε ότι αφορά τους υποψηφίους είναι ο Θόδωρος Μπαρής, ενώ αουτσάιντερ, έχοντας ο καθένας όμως τη δική του δυναμική είναι ο Διαμαντής Κανελλόπουλος και ο Τάκης Σκιαδάς της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Όλα βέβαια θα κριθούν στην κάλπη, όχι μόνο για τους συγκεκριμένους δήμους, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την τριπλή εκλογική μάχη που εδώ και ένα μήνα (και παραπάνω), έχει κυριαρχήσει στην καθημερινότητά μας.