Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του 22ου Μουσικού Μαΐου διοργανώνεται, από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρεσιτάλ Κρουστών Οργάνων του Παναγιώτη Θωΐδη με έργα των E. Carter, N. Rosauro, E. Novotney, M. Houllif, Β. Φιλιππαίου και Μ. Ανδρικοπούλου.

Ο Θωΐδης Παναγιώτης γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στα κλασικά κρουστά με καθηγητή τον Maxim Mankovski στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών όπου αποφοίτησε με Άριστα.

Σπούδασε στο Τμήμα Mουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου στη κατεύθυνση Σύνθεσης με καθηγητές τους Ιωσήφ Παπαδάτο και Δημήτρη Μαραγκόπουλο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος με άριστα στα Κλασικά Κρουστά του Τ.Μ.Σ Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγητή τον Maxim Mankovski. Από το 2011 είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και από το 2014 είναι δάσκαλος κρουστών στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Ο Παναγιώτης Θωΐδης είναι τυμπανίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιώς και στην Ορχήστρα Πνευστών "Πατρεύς", συνεργάζεται με την Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Πατρών και επίσης είναι μέλος του Συνόλου Κρουστών "ΚΡΟΥΣΙΣ". Επίσης συνεργάζεται ως κλασικός κρουστός με διάφορα μουσικά σχήματα, χορωδίες και φιλαρμονικές ορχήστρες.

Οι εκδηλώσεις του “Μουσικού Μαΐου” πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής.

Το Ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7), με ελεύθερη είσοδο. Για περισσότερες πληροφορίες, στη Γραμματεία του Ωδείου, τηλ. 2610-277740 και στο www.fe-odeiopatron.gr