Το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη Κυριακή 19 Μαΐου για να υποδεχθεί το κονσέρτο που διοργάνωσαν, με την ευκαιρία της Ρουμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα και το Επίτιμο Προξενείο στην Δυτική Ελλάδα, με έδρα την Πάτρα.

Δεκάδες φίλοι της καλής μουσικής έδωσαν το παρών και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κονσέρτο -ωδή στην ευρωπαϊκή κλασική μουσική αλλά και σε παραδοσιακούς ήχους της Ρουμανίας, με τον Μπογκντάν Μιχαϊλέσκου στην κλασική κιθάρα, την Κριστίνα Ραντουκάν στο φλάουτο και την εξαιρετική σοπράνο Ιρίνα Ιορντακέσκου.


Τους καλεσμένους υποδέχθηκαν η Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας στη Δυτική Ελλάδα, δικηγόρος  Μαριάννα–Βαλέρια Κρατσιούν και εκ μέρους της Πρεσβείας της Ρουμανίας η κυρία Άνκα Κίσαλιτσα, ακόλουθος πολιτισμού, η οποία και μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Πρέσβη κ. Λουτσιάν Φάτου.

«Ως Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιτρέψτε μου να πω ότι νιώθω περήφανη αλλά και βαθιά συγκινημένη για την αποψινή εκδήλωση», ανέφερε στον χαιρετισμό της η κ. Μαριάννα –Βαλέρια Κρατσιούν.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Για πρώτη φορά απ’ την ένταξη της η χώρα μας, η Ρουμανία, ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης».

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού της υπογράμμισε ότι  «η Ευρώπη είναι η μεγάλη ομπρέλα κάτω απ’ την οποία βρίσκονται και προφυλάσσονται οι λαοί. Με τις ατέλειες της, με τα πιθανά ελλείμματα της, αλλά πάντα παρούσα στην δύσκολη στιγμή. Η Ευρώπη, η Ευρώπη μας, είναι η φυσική προέκταση του εαυτού μας ως Ευρωπαίοι πολίτες. Είναι το ωραίο μωσαϊκό που χτίστηκε και χτίζεται απ’ τους πολιτισμούς και τις ιστορίες μας, είναι η κοινή μας στέγη». «Απόψε τρεις σπουδαίοι Ρουμάνοι καλλιτέχνες έρχονται εδώ, στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας, να μας υπενθυμίσουν ότι η Τέχνη ήταν, είναι και θα είναι μια μαγική διεργασία που δεν γνωρίζει σύνορα, δεν χωρίζει αλλά ενώνει τους λαούς. Έχω την εντύπωση ότι το ίδιο ακριβώς κάνει και η Ευρώπη. Ενώνει, δεν χωρίζει. Και στην ιστορία της ανθρωπότητας όλα τα σπουδαία, όλα όσα μπορούμε να θυμηθούμε και να πάρουμε δύναμη απ’ αυτά, έγιναν μόνο μέσα απ’ την ενότητα, την συμπόρευση και την συνεργασία».

Η κ. Κρατσιούν ευχαρίστησε, επίσης, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τον Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου και την όλη συνδρομή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.