Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδας, για «δήθεν» εράνους που διενεργεί το σωματείο:

«Με αφορμή καταγγελίες συμπολιτών μας, καλούμαστε για μια ακόμα φορά να υπερασπιστούμε  το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ είναι το μόνο κοινωνικο-συνδικαλιστικό σωματείο, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, αναγνωρισμένο από το κράτος.

Θέλουμε να δηλώσουμε εμφαντικά και να ενημερώσουμε τις αρχές και τους πολίτες της Πάτρας, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με όλους αυτούς που περιφέρονται στις οικείες και τα καταστήματα και απαιτούν χρήματα, δήθεν υπέρ σκοπών που αφορούν το σύνολο των τυφλών.

Οι τυφλοί και οι ανάπηροι γενικότερα δεν επιδίωξαν και δεν επιδιώκουν την ελεημοσύνη και τη συμπόνια στα πλαίσια μιας απρόσωπης ηθικίστικης πρακτικής του κοινωνικού συνόλου. Αγωνιζόμαστε για ισοτιμία στην ένταξή μας στην κοινωνία, για αλληλεγγύη με όλους όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο και ζητάμε την δική σας συμπαράσταση και βοήθεια για να καταπολεμήσουμε κάθε φαινόμενο που αμαυρώνει την κοινωνική μας δράση και εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ