Η εταιρεία καλλυντικών Wet n Wild είναι πολύ περήφανη για τις cruelty-free πρακτικές της και δεν χάνει ευκαιρία να το δηλώσει. Στην ιστοσελίδα του brand διαβάζουμε μάλιστα ότι:

«Η Wet n Wild δεν κάνει ποτέ πειράματα σε ζώα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Ποτέ δε το κάναμε και ποτέ δε θα το κάνουμε. Πιστεύουμε στην ομoρφιά χωρίς βάναυσες πρακτικές. Κανένας φίλος μας με γούνα, φτερά ή λέπια δεν έχει πληγωθεί κατά τη διάρκεια παρασκευής των προϊόντων μας. Είτε είστε φανατικοί χορτοφάγοι και παλεύετε για τα δικαιώματα των ζώων (και καλά κάνετε!), ή αν απλά αγαπάτε τα κουταβάκια και τα λαγουδάκια και θέλετε να γελούν (και ποιος δε το θέλει;), είμαστε μαζί σας! Και εμείς αυτό θέλουμε!»

Όμως, παρόλο που η εταιρεία φρόντισε να δηλώσει τη θέση της, η ιστορία της μοιάζει να έχει κενά. Η εταιρεία επιμένει πως δεν εμπορεύεται τα προϊόντα της στην Κίνα και πως είναι κατά των πειραμάτων σε ζώα. H Κίνα είναι η μοναδική χώρα που επιβάλει με νομοθεσία την δοκιμή των καλλυντικών σε ζώα πριν την κυκλοφορία τους. Ακόμα και αν ένα brand δεν πραγματοποιεί την βάναυση και απαράδεκτη αυτή διαδικασία κατά την παραγωγή των προϊόντων του, για να μπορέσει να τα κυκλοφορήσει στην Κίνα οφείλει να πληρώσει μία άλλη εταιρεία για να διενεργήσει πειράματα σε ζώα. Συνεπώς, καμία cruelty-free εταιρεία δεν μπορεί να έχει εμπορικές σχέσεις με την Κίνα.

Παρόλα αυτά και προς έκπληξη όλων η εταιρεία Wet n Wild διατηρεί stand με το όνομα και τα προϊόντα της σε μεγάλο κατάστημα καλλυντικών της Κίνας, το Watsons. Κάποιοι θα πουν ότι είναι αντιγραφές και όχι αυθεντικά προϊόντα καθώς αυτό είναι κάτι συνηθισμένο στην Κίνα. Αυτή η θεωρία δεν ευσταθεί και τόσο καθώς αυτό συμβαίνει κυρίως σε high-end brands και δεν λαμβάνει χώρα σε πολυκαταστήματα.

Ξέρουμε, λοιπόν, ότι τα προϊόντα της Wet n Wild πωλούνται στην Κίνα. Δεν ξέρουμε εάν είναι πράξη υποκρισίας ή αμέλεια. Αυτή τη στιγμή που το γεγονός έχει πάρει πια μεγάλες διαστάσεις μένει απλά να τοποθετηθεί επίσημα η ίδια η εταιρεία και να ξεκαθαρίσει τη θέση της.\

Πηγή: marieclaire.gr