Σε ένα παιχνίδι που είχε ξεκάθαρο φαβορί, αρκούσε ένα μίνι «ξέσπασμα» στις αρχές της τέταρτης περιόδου για να τελειώσει η σειρά και ο Προμηθέας να πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της Basket League.

Οι Πατρινοί δεν έκαναν κάποια σπουδαία εμφάνιση, αλλά κόντρα στον ΠΑΟΚ των έξι επαγγελματιών, κάποια στιγμή θα έβγαινε κούραση, όπως κι έγινε στην τέταρτη περίοδο, που δέχτηκε 28 πόντους και έτσι, μπορεί να άργησε, αλλά το ματς έγειρε προς το φαβορί.

Ο ΠΑΟΚ έκανε σπουδαία προσπάθεια και παρά την αστοχία του στο τρίποντο, πάλεψε με ό,τι είχε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Γκος, Τζέφερσον και Μαργαρίτης ήταν συγκινητικοί, αλλά ο Κασελάκης με τον Γκίκα και τον Σαλούστρο, «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη για τον Προμηθέα στην τέταρτη περίοδο.

Οι σκηνές στο τέλος του αγώνα με τον Φιλ Γκος, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, τον Ηλία Παπαθεοδώρου δακρυσμένο, ήταν ξεχωριστές για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως πρέπει να σκεφτεί το πολύ δύσκολο αύριο που έχει μπροστά του.

Ο Προμηθέας, μπαίνει στην τετράδα των πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία του και κοιτάει το δικό του μέλλον, με αισιοδοξία...