Στην καθιερωμένη καθημερινή επαφή του με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ στις τοποθετήσεις του και απαντώντας σε δημοσιογράφους είπε τα εξής:

Τις τελευταίες ημέρες προ των εκλογών κι ενώ έχουν ξεδιπλωθεί πια τα προγράμματα των παρατάξεων,όσων από αυτές έχουν και έχει είπωθεί αυτό που ο καθένας είχε να πει για να πείσει ότι είναι επαρκής και ικανός , είναι πια καιρός για καθαρές κουβέντες.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά που ζητάμε καθαρές κουβέντες, δεν μας κουράζει ούτε φοβόμαστε μήπως γίνουμε ανιαροί. Γι αυτό θα συνεχίσουμε να το επαναλαμβάνουμε, υπενθυμίζοντας στους σιωπούντες ότι υποχρεούνται απέναντι στους συμπολίτες που θα τους εμπιστευθούν να είναι έντιμοι όσον αφορά αυτό που θα κάνουν. Είναι αυτονόητο και το έχουμε ήδη αναλύσει.

Έχει γίνει πια συνείδηση στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι στον β γύρο οι πλέον πιθανοί αντίπαλοι είναι ο κ. Πελετίδης και ο κ. Νικολόπουλος. Καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθούν να διασπείρουν αντίθετες φήμες. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουν οι φήμες τους να είναι πιο αληθοφανείς. Ούτε στα ψέματα δεν μπορούν να δείξουν σεμνότητα. Δεν είναι θεμιτή η τακτική τους και δεν είναι και η πρώτη φορά.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται για τέταρτη φορά είναι με ποιον από τους δύο θα συνταχθούν ενόψει της δεύτερης Κυριακής . Τον κ. Νικολόπουλο ή τον κ. Πελετίδη.

Ο κ. Παπαδημάτος είναι ο μόνος που έχει τοποθετηθεί ευθέως όπως θα δείτε σήμερα στο SUPER B στις 10 το βράδυ. Ευθαρσώς δήλωσε την προτίμησή του στον κ. Πελετίδη και την στήριξη του προς αυτόν. Αλλά ήδη αναφερθήκαμε σε αυτό όπως και στην αντιφατικότητα της στάσης του οπως προκύπτει από την δήλωσή του στο debate του IONIAN την Δευτέρα 20/5/2019 περί αναγνώρισης των παρελθόντων λαθών του και στον αυτοέπαινό του για αυτά τα ίδια λάθη σε συνέντευξη του στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ του Φεβρουαρίου 2019.

Αντίθετα ο κ. Νικολόπουλος στο ίδιο debate δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στον κ. Παπαδημάτο αν είναι αυτός στον β γύρο.

Από πλευράς λοιπόν του κ. Παπαδημάτου ξεκαθαρίστηκε. Όσο και όσους από τους ψηφοφόρους του μπορεί να επηρεάσει θα τους κατευθύνει προς τον κ. Πελετίδη. Βεβαίως δεν μας είπε αν τον θεωρεί σαν τον δεύτερο καλύτερο για Δήμαρχο, υποθέτουμε ότι πρώτο καλύτερο για Δήμαρχο θεωρεί τον εαυτό του, ή όχι ;Ίσως θεωρηθεί σχολαστικότητα και μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί μήπως πρέπει σε πρώτη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει και αυτό . Δηλαδή αν θεωρεί τον κ. Πελετίδη σαν τον δεύτερο καλύτερο για Δήμαρχο ;

Μένουν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Οι επικεφαλής τους οφείλουν να δηλώσουν τι θα πράξουν και πως θα πορευθούν. Οι πολίτες έχουν ήδη τοποθετηθεί δημοσκοπικά επιλέγοντας τον Νικολόπουλο σε ποσοστό 72% ως τον καλύτερο Δήμαρχο.

Πιστεύω μας είναι ότι η επιλογή των πολλών είναι η πλέον σωστή. Αυτό άλλωστε είναι η βάση της Δημοκρατίας και των εκλογών. Όμως ακόμα και μια τόσο ξεκάθαρη αξιολόγηση των υποψηφίων Δημάρχων, σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι απαξιώνει τους άλλους υποψήφιους. Όλοι έχουν τις ικανότητές τους και όλοι έχουν να προσφέρουν. Απλώς στον παρόντα χρόνο και υπό τις παρούσες, πολύ διαφορετικές συνθήκες, θεωρείται ότι στο πρόσωπο του Νίκου Νικολόπουλου συγκεντρώνονται τα περισσότερα από τα προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη Δημαρχία.

Υπό αυτό το πρίσμα απευθυνόμαστε λοιπόν στους επικεφαλής των παρατάξεων και ζητούμε απαντήσεις. Στο άμεσο μέλλον, όταν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία θα είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να συνυπάρξουμε αλλά και να συνεργαστούμε. Είναι όχι μόνον επιθυμία μας να το κάνουμε αλλά και το πιο σημαντικό καθήκον μας.

Δηλώσαμε ότι αν δεν είμαστε στον β γύρο θα στηρίξουμε όποιον άλλο πλην του κ. Πελετίδη, όχι γιατί δεν έχει ικανότητες, ούτε για προσωπικούς λόγους, αλλά γιατί ο ίδιος έχοντας μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω ιδεολογίας δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον αντιθέσεων και συνθέσεων με ιδεολογικά αντίθετες ομάδες.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ένα θέμα που απασχολεί εκατομμυρια νοικοκυρια σε όλη την Ελλάδα και συνακόλουθα στην πόλη μας είναι αυτό των εγκλωβισμένων δανειοληπτών, ή όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα, με πολλαπλές επιπτώσεις. Οικονομικές, ψυχολογικές, οικογενειακές, υγείας και κοινωνικές. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας βρέθηκε σε κατάσταση σόκ.

Για την παράταξή μας η ευζωία και η σωματική και ψυχική ισορροπία, των συμπολιτών είναι κρίσιμο μέγεθος. Για να δημιουργήσουμε την Πάτρα που ονειρευόμαστε χρειαζόμαστε πολίτες ενεργητικούς, με πάθος σθένος δημιουργικότητα και αγωνιστικότητα.

Στοιχεία που εγγενώς έχει ο καθένας μας. Τα στοιχεία όμως αυτά αδρανοποιούνται και μπαίνουν στο περιθώριο όταν μας καταλαμβάνουν το άγχος, η αγωνία για το μέλλον, οι ενοχές και η αυτοτιμωρητική διάθεση.

Είναι καθήκον μας, ίσως το σημαντικότερο, να απαλλάξουμε την κοινωνία από αυτή την νοσηρότητα. Αυτό είναι προς το πραγματικό συμφέρον της πόλης. Αύριο στο εκλογικό μας κέντρο στις 7 ή ώρα έχουμε εκδήλωση για τους εγκλωβισμένους δανειολήπτες. Σημαντικοί ομιλητές, έμπειροι νομικοί και οικονομολόγοι, θα μας ενημερώσουν θα μας λύσουν απορίες και θα εξηγήσουμε πως ο Δήμος θα παρέμβει και θα βοηθήσει τον καθένα προσωπικά".


Ας τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι με ποιον θα συνταχθούν στον 2ο γύρο των εκλογών

ΝΑΝΣΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ παντρεύει τον πολιτισμό με τις επιστήμες

Η υπεύθυνη ενημέρωσης της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νάνσυ Αβραμοπούλου αναφέρθηκε σήμερα στη βούληση της παράταξης να μετατρέψει την πόλη σε κέντρο ζεύξης πολιτισμού και επιστήμης.

Συγκεκριμένα είπε:
«Σήμα κατατεθέν της φυσιογνωμίας της πόλης των Πατρών, με Δήμαρχο τον Νίκο Νικολόπουλο, θα αποτελέσει η μετατροπή της, σε ΚΕΝΤΡΟ ΖΕΥΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, μέσα από την δημιουργία ενός στρατηγικού δικτύου πολιτιστικών και επιμορφωτικών υποδομών με διαδραστικά χαρακτηριστικά.
Στο δίκτυο περιλαμβάνονται υποδομές που ιδρύονται εξολοκλήρου από τον Δήμο όπως:
• Πλανητάριο και Κέντρο Επιστημών Γης και Διαστήματος σε δικτυακή σύνδεση και συνεργασία με το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» που έχει εγκατασταθεί στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, στην κορυφή Νεραϊδοράχη σε υψόμετρο 2340 μ. και είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Το τηλεσκόπιο μπορεί και παρατηρεί αντικείμενα σε απόσταση 5 δις ετών φωτός.
• Μεγάλο Αρχαιολογικό Περίπατο με πεζοδρόμηση της διαδρομής όπου βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού εντός του κέντρου της πόλης
• Μεγάλο θερινό θέατρο στη θέση Ρηγανόκαμπος, όπου προβλέπεται από το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο-ΠΣΠ, αναθεωρώντας την υπάρχουσα μελέτη της Πολιτιστικής
• Σχεδίαση τουριστικής διαδρομής με δημοτική συγκοινωνία προς όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα λοιπά αξιοθέατα της πόλης
• Βιομηχανικό Μουσείο, στις εγκαταλειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
• Ιατρικό Μουσείο, Ιστορικό – Εθνολογικό Μουσείο στο πρώην Δημοτικό Νοσοκομείο.
• Καρναβαλικό Μουσείο στα παλαιά σφαγεία.
• Μουσείο Πόλεως Πατρών.
• Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.
• Κέντρο Διατήρησης, μελέτης και προβολής του Θεάτρου Σκιών.
• Αθλητικό Μουσείο προς τιμή των μεγάλων αθλητών της πόλης μας και παραδειγματισμό της νεολαίας.
Και υποδομές σε συνεργασία με φορείς τις πόλης όπως:
• Μουσείο Νερού, στο εργοστάσιο Γλαύκου, σε συνεργασίαμε την Δ.Ε.Η.
• Θρησκευτικό Μουσείο Αγίου Ανδρέα, σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία
• Ενυδρείο (Aquarium), στην παραλιακή ζώνη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο
Τώρα όλοι το ξέρουμε: Με Δήμαρχο Νίκο Νικολόπουλο, η Πάτρα θα αλλάξει όψη!
Γιατί όλοι το παραδέχονται: Μόνο ο Νικολόπουλος και ξέρει και μπορεί!
Στις 26 Μαΐου περνάει στο δεύτερο γύρο και στις 2 Ιουνίου, θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Πατρέων»!


Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ θέλει την πόλη μας, κέντρο ζεύξης πολιτισμού και επιστήμης