Η δήλωση - απάντηση της Σταυρούλας Παναγοπούλου Νικολάου για την αυτοαποκαλούμενη «διοίκηση» του Ε.Κ. Πάτρας, έχει ως εξής:

"Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης «διοίκησης» του ΕΚ Πάτρας,  περιφρονούν κατ’ επάγγελμα όχι μόνο τη νομιμότητα και τις δικαστικές αποφάσεις, όπως την προσφάτως εκδοθείσα υπ’ αριθμό 351/2019 απόφαση του Μον. Πρωτοδικείου Πατρών, με την οποία κρίθηκαν παράνομες και άκυρες οι αρχαιρεσίες  της 17ης Ιουνίου 2018 που έγιναν με αποκλεισμό όσων θεωρούσαν αυτοί ως ανεπιθύμητους, αλλά και την κρίση της εργατικής τάξης, αφού θεωρούν ότι μπορούν να δικαιολογούν τις αυθαιρεσίες τους, καταφεύγοντας σε οχετό συκοφαντιών και ύβρεων για τις οποίες έχουν λάβει πλήρεις και αποστομωτικές απαντήσεις. Τα κλισέ περί υποτιθέμενης αδυναμίας μου να εργασθώ και να ασκήσω συνδικαλιστική δράση, αλλά και οι ψευδείς  αναφορές τους σε παχυλούς μισθούς που δήθεν εισπράττω ως πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδας, ενώ είναι γνωστό ότι ουδεμία μισθολογική παροχή απολαμβάνω, δεν περνάνε πια!

Τέλος, όσον αφορά την αλαζονεία που εκφράζει ο σαρκασμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν την επερχόμενη αποκατάσταση της νομιμότητας με τη διεξαγωγή νόμιμων και δημοκρατικών εκλογών στο ΕΚ Πάτρας, δια του λογοπαιγνίου «Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται», προφανώς απορρέει από τη «βαθιά δημοκρατική συνείδησή» τους που εκδηλώνεται με την αρχή «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» και τελευταία λανσάρεται παντού, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα έκτροπα που οδήγησαν στην ματαίωση του πρόσφατου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Σύντομα θα καταλάβουν ότι αυτή η πρακτική δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην απομόνωσή τους από την εργατική τάξη της Πάτρας η οποία τιμά τη δημοκρατική παράδοση του ΕΚ και δεν ανέχεται να παραβιάζεται η νομιμότητα και η δημοκρατική αρχή από όσους μετέρχονται τέτοια μέσα, με το άλλοθι ότι ενεργούν ως υποτιθέμενοι «αυθεντικοί εκφραστές της»'.