Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», το έβδομο και τελευταίο για τη φετινή χρονιά, εργαστήριο παιδιών 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους.

Σε κλίμα ενθουσιασμού αλλά και ιδιαίτερης συγκίνησης, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν  διαδραστικά παιχνίδια, που αναμφίβολα αποτελούν τον μαγικό κόσμο αλλά και την πραγματικότητα των παιδιών. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά τους να αναλαμβάνουν το ρόλο των μικρών μαγείρων και να δημιουργούν ένα γευστικότατο γλύκισμα.

Στο πλαίσιο ενός απολογισμού, γονείς και παιδιά, παρακολούθησαν ένα video που είχε ετοιμάσει η ομάδα των εμψυχωτών, με στιγμιότυπα όλων των δραστηριοτήτων και των βιωματικών διεργασιών που πραγματοποιήθηκαν. Οι στιγμές της αλληλεπίδρασης, της επικοινωνίας, της ενθάρρυνσης, της συνεργασίας, της χαλάρωσης και της διασκέδασης, που αποτυπώθηκαν στο video, αποτελούν και τα βασικά συστατικά για την ενδυνάμωση της σχέσης γονέας και παιδιού.

Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με τους γονείς και τα παιδιά να ξεφυλλίζουν το λεύκωμα που δημιουργήθηκε με τις θεματολογίες που προσεγγίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων. Τα σχόλια και τα συναισθήματα ήταν πολύ θετικά και υπήρξε έντονη η επιθυμία και για μελλοντικές συναντήσεις. Η συνάντηση έκλεισε με χαρούμενη διάθεση, ικανοποίηση και προσμονή για την επόμενη χρονιά.