Η Οργανωτική Επιτροπή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας/Βίντεο με τίτλο «Η Πάτρα ξανά στο Παιχνίδι».

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι και σκηνοθέτες, οι οποίοι θα διαγωνιστούν είτε σε φωτογραφίες, είτε σε μικρής διάρκειας βίντεο που θα έχουν ως κεντρικό θέμα αξιοθέατα ή μέρη ιδιαίτερου ενδιαφέροντος με θέμα «Η Πάτρα ξανά στο Παιχνίδι».

Το υλικό των πέντε φωτογραφιών (που θα πρέπει να είναι συμβατές με την εφαρμογή του Instagram) ή των μέγιστης διάρκειας 30-40 δευτερολέπτων βίντεο (μέγεθος έως 50 ΜΒ) θα πρέπει να εστιάζει σε τέσσερις άξονες: την πόλη της Πάτρας, τον αθλητισμό, τη θάλασσα και την άμμο, στοιχεία που συνθέτουν την ιδέα των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν 25-31 Αυγούστου 2019.

Στο Διαγωνισμό περιλαμβάνεται έπαθλο 4 νικητών (2 φωτογράφοι και 2 σκηνοθέτες) όπως αναφέρεται στο έγγραφο "Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής". Για να κριθεί μία συμμετοχή έγκυρη θα πρέπει στο συμπιεσμένο φάκελο αποστολής να περιέχονται οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και η αίτηση συμμετοχής μαζί με το υλικό του κάθε συμμετέχοντα (φωτογραφίες ή βίντεο).

E-mail για κατάθεση φακέλου συμμετοχής: [email protected]

Περίοδος υποβολής: 22/05/19 έως 16/06/19 3:00μμ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει να:

  • είναι άνω των 17 ετών 
  • είναι χρήστες του Instagram, να έχουν προσωπικό λογαριασμό & να ακολουθήσουν την επίσημη σελίδα των «ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019» στο Instagram:@mbg_patras_2019 
  • να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής όπως αναφέρεται στο σχετικό επισυνημμένο έγγραφο και να αποδεχτούν τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής όπως ορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή των «ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019» 
  • το υλικό (φωτογραφίες ή βίντεο) θα πρέπει να εστιάζει σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της πόλης των Πατρών (τοπία, αρχαιολογικοί χώροι, θέματα καλλιτεχνικού ή θαλάσσιου ενδιαφέροντος κλπ) 
  • να αποστείλει ο κάθε ενδιαφερόμενος σε μορφή συμπιεσμένου φακέλου (zip ή rar) 5 φωτογραφίες (μέγιστων διαστάσεων 1080pixels Χ 1080pixels ) ή βίντεο μικρής διάρκειας (30-40 seconds και μέγιστου πλάτους 1080pixels Χ 1080pixels ) καθώς και συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό και αποδοχής των όρων του (επίσης με την προσθήκη του pdf «ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ».

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Τομέας Τύπου και Media των «ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019» προκηρύσσει διαγωνισμό με θέμα« Η Πάτρα Ξανά στο Παιχνίδι», με σκοπό την ανάδειξη 4 νικητών ( 2 φωτογράφων & 2 σκηνοθετών) ερασιτεχνών ή επαγγελματιών.
Οι συμμετέχοντες στον εν λόγω διαγωνισμό, πρέπει να διατηρούν λογαριασμό στο Instagram και να μας ακολουθήσουν στον επίσημο λογαριασμό των «ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019» στο Instagram: @mbg_patras_2019.

Ο Τομέας Τύπου και Media ορίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή ως διαχειριστής του εν λόγω υλικού και θα διαχειρίζεται τις εικόνες ή το βίντεο που θα αναρτάται στο Ιnstagram με σαφή αναφορά και σχόλιο του χρήστη Instagram τον οποίο έχουμε κάνει tag.

Οι αναρτήσεις των συμμετοχών θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 20/06/19 και θα τηρηθεί η σειρά αποστολής των αρχείων προς το γραφείο Τύπου και ομοίως θα ανέβει το υλικό των συμμετεχόντων στο Instagram ( σε περίπτωση όγκου των συμμετοχών το γραφείο Τύπου έχει περιθώριο ανάρτησης του υλικού μέχρι την Παρασκευή 21/06/19 με σταδιακή κλιμάκωση). Τα υλικά τίθενται στη διάθεση του κοινού για ψηφοφορία μέσω της συγκέντρωσης likes από τις 20/06/19 έως την Παρασκευή 12/07/19 ώρα 10:00πμ όπου λήγει η περίοδος ψήφισης του υλικού από το κοινό. Στη συνέχεια, το γραφείο Τύπου θα ανακοινώσει βάσει των likes που συγκέντρωσαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο ποια θα είναι τα νικητήρια με βάση την κρίση του κοινού. Θα αναδειχθούν οι 4 νικητές (2 φωτογράφοι και 2 σκηνοθέτες).

Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να κοινοποιούν την σελίδα @mbg_patras_2019 με σκοπό την συγκέντρωση likes στα άλμπουμ φωτογραφιών τους ή τα βίντεο που θα τα έχουν διαθέσει από πριν μέσω συμπιεσμένου φακέλου μορφής (zip ή rar) προκειμένου να αναδειχθούν νικητές στο Διαγωνισμό αυτοί με τον μεγαλύτερο αριθμό συγκέντρωσης likes. Τις φωτογραφίες κάθε συμμετέχοντα στον λογαριασμό θα ανεβάζει το γραφείου Τύπου & Media στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram (@mbg_patras_2019).

Οι φωτογραφίες ή το περιεχόμενο του βίντεο, απαγορεύεται να εστιάζει μόνο ή συγκεκριμένα σε ένα πρόσωπο. Οι φωτογραφίες ή τα βίντεο θα πρέπει να συνάδουν με το πνεύμα της διοργάνωσης των «ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019».

Τέλος, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Τομέα Τύπου και Media των «ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019», να αποκλείει φωτογραφίες ή βίντεο, μη σχετικά με την πρόσκληση στον Διαγωνισμό, καθώς και περιεχόμενο εικόνων ή βίντεο που προσβάλλουν τα αθλητικά ιδεώδη ή την πόλη των Πατρών.

Το Έπαθλο Θα απονεμηθούν 4 έπαθλα: Δύο φωτογράφων που το άλμπουμ του καθενός συγκέντρωσε τα περισσότερα likes στον επίσημο λογαριασμό Instagram της Οργανωτικής Επιτροπής των «ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019» και δύο σκηνοθετών, που το βίντεο του καθενός συγκέντρωσε επίσης τα περισσότερα likes στον επίσημο λογαριασμό Instagram (@mbg_patras_2019).

Το έπαθλο συνίσταται σε προβολή των νικητήριων φωτογραφιών & βίντεο στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Website, Twitter, Instagram, Facebook & LinkedIn) των «ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019», κάνοντας σαφή αναφορά των ονομάτων των δημιουργών σε κάθε κοινοποίηση ή δημοσίευση τους. Επιπλέον, οι νικητές θα αποκτήσουν δωρεάν είσοδο στις εγκαταστάσεις την περίοδο των αγώνων 25-31 Αυγούστου.

Τέλος, θα δοθεί Βεβαίωση υπογεγραμμένη από την Οργανωτική Επιτροπή για τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό «Η Πάτρα ξανά στο Παιχνίδι».

  • Με την αποστολή στο e-mail: [email protected] φακέλου σε μορφή (zip ή rar) και τη συμπλήρωση της αίτηση συμμετοχής αποδέχεστε αυτομάτως τους όρους συμμετοχής στον Διαγωνισμό που θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 22/05/19 έως τις 16/06/19 ημέρα Κυριακή και ώρα 15.00. Στο φάκελο θα πρέπει να περιέχονται: το έγγραφο «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», το pdf «ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» καθώς και το υλικό με το οποίο επιθυμεί ο κάθε συμμετέχοντας να συμμετέχει (5 εικόνες ή βίντεο έως 40 δευτερόλεπτα).

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ (εκπρόθεσμες κρίνονται η συμμετοχές που θα αποσταλούν μετά την ώρα και μέρα λήξης του Διαγωνισμού)

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον στα social media

Σε σημαντικό κόμβο ενημέρωσης εξελίσσονται η επίσημη ιστοσελίδα και οι επίσημοι λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα 25-31 Αυγούστου 2019.

Η ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής (https://www.mbgpatras2019.gr/), εμπλουτίζεται συνεχώς με θέματα και χρήσιμες πληροφορίες για τους Αγώνες, τόσο για τα Μέσα Ενημέρωσης και τους εκπροσώπους τους, όσο και για κάθε ενδιαφερόμενο.

Στην ενότητα «Αθλήματα» για παράδειγμα, υπάρχει περιγραφή των 11 αθλημάτων των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων (https://www.mbgpatras2019.gr/?section=2070&language=el_GR), καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της άμμου που θα χρησιμοποιηθεί στη διοργάνωση (https://www.mbgpatras2019.gr/ section=2272&language=el_GR&fbclid=IwAR3TZGv4V2tDLlphqmkFGTF5swe8SWTBSewiipnixqSe9FUQgihMgioLneo).

Ομοίως χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη διοργάνωση υπάρχουν και στους επίσημους λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Οργανωτικής Επιτροπής, που είναι οι εξής:

Facebook: Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες - Πάτρα 2019 (@MBGPatras2019)

Instagram: @mbg_patras_2019

Twitter: @Mbg2019

LinkedIn: Official Page: PATRAS 2019, II Mediterranean Beach Games

YouTube: Mediterranean Beach Games Patras 2019

Επίσης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και spots, μπορείτε να χρησιμοποιείται ελεύθερα από την επίσημη ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής. (Και αυτό θα εμπλουτίζεται συνεχώς) .