«Πάντως οι Κυριακές είναι για να τις περνάς με τους ανθρώπους που αγαπάς… μια βόλτα, ένα ποτήρι κρασί... Αλλά να ‘σαι με αυτούς που θες, εκεί που θες. Αλλιώς η μέρα χάνει την αξία της, τη σημαντικότητά της..»

Το ραντεβού της Κυριακής 19 Μαΐου ήταν στο αμπελοτόπι του Οινοποιείου της ACHAIA CLAUSS, επ' ευκαιρία της πανευρωπαϊκής γιορτής των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: "H υποδοχή των φίλων επισκεπτών του ιστορικού Οινοποιείου, οι οποίοι συνέρρεαν στο Οινόκαστρο ανά οικογένειες και παρέες, έγινε από τον Τσίλια, το πανέμορφο άλογο του Κτήματος, ο οποίος παρουσίασε την τεχνική του σβαρνίσματος του αμπελιού. Ο Τσίλιας δέχτηκε υπομονετικά τις φιλοφρονήσεις, τα χάδια και το τάισμα με χορταράκια των μεγάλων, αλλά κυρίως των μικρών επισκεπτών, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από την παρουσία του.

Λίγο αργότερα, ο Καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Καλπουζάνης, δημιούργησε το αδιαχώρητο στον χώρο όπου έδωσε την παράστασή του.Ο ζωγράφος Γιώργος Μπογδανόπουλος ενέπνευσε και, με το μοναδικό καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο του, καθοδήγησε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τις δικές τους ετικέτες.


Η γευστική δοκιμή των Νέων Εσοδειών είχε ήδη ξεκινήσει, υπό την καθοδήγηση των οινολόγων του Οινοποιείου. Ο ειδικός τεχνίτης βαρελοποιός, ο μαστρο-Απόστολος, από το Μέτσοβο, παρουσίασε στους επισκέπτες τα μυστικά της χαμένης τέχνης της κατασκευής και συντήρησης του βαρελιού.

Η Έπαυλις του Gustav Clauss είχε ανοιχτές τις φιλόξενες πόρτες της όλη την ημέρα, υποδεχόμενη τους πολυάριθμους επισκέπτες που ανυπομονούσαν να την εξερευνήσουν. Και η γευστική των Νέων Εσοδειών καλά κρατούσε στην Κάβα Δανιηλίδος.

Οι μικροί φίλοι ξεδιψούσαν με τα προϊόντα της ΛΟΥΞ, η οποία ευγενικά στήριξε τις «Ανοιχτές Πόρτες». Το Κτήμα της ACHAIA CLAUSS ολόκληρο μια ανοιχτή αγκαλιά, όπου μέσα της ξεκουράστηκαν και δροσίστηκαν «οδοιπόροι διψώντες» για ηρεμία, επαφή με την Φύση, την Ιστορία και την Παράδοση, την Τέχνη, τις γεύσεις και τα αρώματα, εν ολίγοις τον Πολιτισμό της Λόγιας Οινοποίησης που εισήγαγε στην Ελλάδα ο Gustav Clauss, που ένωσε τους εκατοντάδες επισκέπτες σε μια τεράστια ευτυχισμένη Κυριακάτικη παρέα.

Πάντως οι Κυριακές είναι για να τις περνάς με τους ανθρώπους που αγαπάς… μια βόλτα, ένα ποτήρι κρασί... Αλλά να ‘σαι με αυτούς που θες, εκεί που θες. Αλλιώς η μέρα χάνει την αξία της, τη σημαντικότητά της..".