Πάπιες που κάνουν παρέλαση. Κι όμως μπορεί να ακούγεται απίστευτα αστείο, αλλά συνέβη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Και μάλιστα όχι μόνο μία φορά, αλλά κάθε χρόνο.

Οι ασθενείς στο νοσοκομείο Τόμσον στην Κανανταϊγκουα της Νέας Υόρκης, είχαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του νοσοκομείου στο Facebook, μια μαμά πάπια κάνει παρέλαση με τα παπάκια της κάθε χρόνο στους χώρους του.

«Κάθε χρόνο, μια μαμά πάπια επιλέγει μία από τις κλειστές αυλές στο κέντρο φροντίδας μας για να γεννήσει τα αυγά της και να φροντίσει στη συνέχεια, τα μωρά της» έγραψε το προσωπικό του νοσοκομείου στο Facebook. «Μας ενημερώνει πότε είναι έτοιμη να φύγει χτυπώντας με το ράμφος της το γυαλί, και σήμερα το πρωί, ήρθε η ώρα για την ετήσια αυτή, ιεροτελεστία».

Τα μικρά παπάκια φαίνονται να ακολουθούν την μαμά τους κατά μήκος των διαδρόμων του νοσοκομείου, να βγαίνουν από την πόρτα και να περπατούν στο γρασίδι. Η πάπια ακολουθεί την ίδια διαδρομή κάθε χρόνο και το προσωπικό προσπαθεί να την καθοδηγήσει ώστε να καταφέρει με ασφάλεια να βγει έξω.