Την επίθεση στη Βουλή καταδικάζει με δήλωσή του ο Νίκος Βούτσης χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική» και υποστηρίζοντας πως δεν «προσφέρει τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες».

Η επίθεση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε από αγνώστους το μεσημέρι της Τρίτης. Αγνωστοι έριξαν μπογιές και καπνογόνα προς το γραφείο του προέδρου, Νίκου Βούτση.

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου», δήλωσε.

«Δεν υπήρξαν εξ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναζαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα», πρόσθεσε.

«Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν», τόνισε ο κ. Βούτσης.

«Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.