Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του καθ' ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου αναφορικά με τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο παιδιών στην Κύπρο. Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “Ορέστης” οδηγήθηκε για πέμπτη και εκτός απροόπτου τελευταία φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, καθώς μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Δρακόντεια ήταν και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο κατά την προσαγωγή του 35χρονου, ο οποίος εμφανίστηκε και πάλι χωρίς δικηγόρο και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, Ιωάννης Γιωρκάτζης, αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα από την ημέρα της ανεύρεσης του πρώτου πτώματος στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, αιτήθηκε ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου για άλλες οκτώ ημέρες.

Ο ανακριτής ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 550 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 70. Έχουν ληφθεί επίσης 427 τεκμήρια και αναμένονται αποτελέσματα από εξετάσεις.

Δύο φορές απάντησε «όχι» ο 35χρονος στο κατά πόσο επιθυμεί να υποβάλει ερωτήσεις προς τον μάρτυρα ή αν φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της οκταήμερης προσωποκράτησης του.

Καθ' όλη τη διαδικασία στο δικαστήριο ο “Ορέστης” παρακολουθούσε ψύχραιμος και ατάραχος.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος, ομολόγησε σε θεληματική ιδιόχειρη γραπτή κατάθεσή του στις 25 Απριλίου τη διάπραξη των επτά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά. Πρόκειται για την 38χρονη Μαρί Ρόουζ από τις Φιλιππίνες και την 6χρονη κόρη της Σιέρα, την Άριαν Παλάνας από τις Φιλιππίνες, την Μαρικάρ Βαλντέζ επίσης από τις Φιλιππίνες καθώς επίσης και τις Λύβια Φλορεντίνα Μπουνέα και την 8χρονη Έλενα Ναταλία Μπουνέα, αλλά και την Ασμίτα Μπίστα από το Νεπάλ.

Πηγή πληροφοριών: philenews