Όσοι περνούσαν το πρωί της Τρίτης από το σημείο, στη συμβολή της Γούναρη με την Καραϊσκάκη στην Πάτρα, παραξενεύτηκαν με τις σκηνές που είχαν στηθεί στον δρόμο και ζητούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί. 

Οι σκηνές είχαν στηθεί από το βράδυ της Δευτέρας και εκεί μέσα κοιμήθηκαν οι συμβασιούχου του δήμου των οποίων οι συμβάσεις έληξαν και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολυθούν. Η... μίνι κατασκήνωση που έφτιαξαν είναι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, ζητώντας από τους αρμοδίους να κάνουν κάτι για το ζήτημά τους. 

Πάνω από το σημείο βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και ήδη οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι έχουν συναντηθεί με φορείς και στελέχη της πολιτείας. Αυτό που θέλουν όμως είναι να κλείσουν ένα ραντεβού σε υψηλό επίπεδο για να θέσουν τα αιτήματά τους, το βασικότερο εκ των οποίων είναι να δοθεί παράταση στη σύμβασή τους και να μη βρεθούν στο δρόμο. 

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τον τομέα της καθαριότητας του δήμου και εφόσον δεν αλλάξει κάτι τότε η δημοτική αυτή υπηρεσία χάνει ένα σημαντικό μέρος του έμψυχου δυναμικού της, με ότι αυτό σημαίνει για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στην Πάτρα. Ήδη άλλωστε υπάρχει πρόβλημα στην πάλη πάνω στο ζήτημα της καθαριότητας. 

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ανακοίνωσή του τον κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι εκμεταλλεύεται την αγωνία και τον πόνο αυτών των ανθρώπων για λόγους προεκλογικούς. Πάντως, στο σημείο υπάρχει αρκετός κόσμος, ενώ σε κάποια φάση σημειώθηκε και μία μικρή ένταση.