Μεγάλη θρησκευτική γιορτή για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία η γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης. 

Στην Πάτρα πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης στην Αγυιά, αλλά και οι ομώνυμοι ναοί στην εκκλησία της Αρόης και των Ροϊτίκων. Στην Πάτρα στον ομώνυμο ιερό ναό στην Αγυιά τελέστηκε τη Δευτέρα, πανηγυρικός εσπερινός όπου και προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο, ενώ ακολούθησε ιερά αγρυπνία όπου λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Μεγάλη θρησκευτική πανήγυρις και στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στην Αρόη όπου τη Δευτέρα στον εσπερινό λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων, ενώ στην ιερά αγρυπνία ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Καγιαβάς από το ναό της Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων.

Ανήμερα το πρωί της Τρίτης στην πανηγυρική Θεία λειτουργία ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ενώ το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και μνημόσυνο για τους κτήτορες του ναού. Παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται και στον Ιερό Ναό των Ροϊτίκων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης γιορτάζει η μισή Πάτρα και βάλε, αφού όλα σχεδόν τα σπίτια έχουν από έναν Κώστα και μία Ελένη.