Συνεχίζει να εξαπολύει ευθείες επιθέσεις προς την Τεχεράνη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε τη Δευτέρα (20/05) ότι το Ιράν θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη» εάν αποπειραθεί να κάνει οτιδήποτε εναντίον των συμφερόντων της χώρας του στη Μέση Ανατολή και έκρινε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία τηρεί πολύ εχθρική στάση έναντι της Ουάσινγκτον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε μολαταύτα απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για μια εκδήλωση στην Πενσιλβάνια πως συνεχίζει να έχει την πρόθεση να αρχίσει συνομιλίες με τους Ιρανούς ηγέτες «όταν είναι έτοιμοι» για αυτές.

«Αν το Ιράν θέλει να πολεμήσει, θα είναι το επίσημο τέλος του»

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter στο Ιράν γράφοντας χαρακτηριστικά: «Εάν το Ιράν θέλει να πολεμήσει, θα είναι επισήμως το τέλος του Ιράν. Ποτέ μην απειλήσετε ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες».


Παράλληλα, η Exxon Mobil απομάκρυνε το ξένο προσωπικό από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ιράκ, ενώ το Μπαχρέιν ειδοποίησε τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στο Ιράκ και το Ιράν. Μετέπειτα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν επάνω από τα νερά του Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν να επιδεικνύουν προσοχή.