Το Cortez Street House αποκτά νέα ζωή σε ένα πρώην κρεοπωλείο στο Σικάγο με μια σύγχρονη επέκταση.

Επειδή η δομή του κτιρίου διέθετε ήδη έναν εμπορικό χώρο στο ισόγειο και ένα διαμέρισμα στον επάνω όροφο, ήταν ακριβώς ο τύπος “περίεργου” κτιρίου πάνω στο οποίο ήθελαν να δουλέψουν οι αρχιτέκτονες της moss Design.

Το αρχικό κτίριο είναι μια διώροφη κατασκευή χτισμένη το 1905, από το κλασικό τούβλο του Σικάγου. Το κάτω επίπεδο του κτιρίου, το οποίο είναι τώρα ένας κύριος χώρος καθιστικού και ένα εργαστήριο, διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά πριν την ανακαίνιση τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχτούν χρήσιμα για τους νέους ιδιοκτήτες. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι ένας παλιός ψύκτης Bromann Brothers ο οποίος λειτουργεί ως διαχωριστικό μεταξύ των χώρων. Για να αξιοποιήσουν τον μεγάλο χώρο που προσφέρεται στο ισόγειο, οι σχεδιαστές επέλεξαν να προσθέσουν μια επέκταση στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Έτσι στο επάνω επίπεδο, ένας κύβος που εξέχει φιλοξενεί το κυρίως υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Η τζαμαρία από το πάτωμα μέχρι την οροφή οδηγεί σε ένα ιδιωτικό μπαλκόνι το οποίο προσφέρει σκιά στην βεράντα που βρίσκεται απο κάτω, ενώ η οροφή του λειτουργεί ως σύστημα συλλογής νερού για τον κήπο. Με επένδυση από χάλυβα Corten, η όψη σκουριάς προσθέτει μια σύγχρονη αντίθεση στην παραδοσιακή υπάρχουσα πρόσοψη του τοίχου.