Πάνω από 15 εκ ευρώ πήραν φέτος τα κόμματα από την κρατική χρηματοδότηση, μεταξύ αυτών και κόμματα με σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία, όπως το Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά και η Πυρίκαυστος Ελλάδα του Κώστα Ζουράρι.

Και δεν φθάνει μόνο η κρατική χρηματοδότηση, η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων τον Μάρτιο, προβλέπει και έξτρα κονδύλι 2,5 εκατομμύρια, για δήθεν ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους. Κονδύλι που θα μοιραστεί στα κόμματα και που θα μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα όπως θέλουν, χωρίς παραστατικά και δικαιολογητικά, και φυσικά θα πάνε σε προεκλογικές δαπάνες.

Ανάμεσα στα κόμματα χωρίς ουσιαστική πολιτική παρουσία και δράση που δικαιούνται και λαμβάνουν και κρατική χρηματοδότηση και το κονδύλι για έρευνα και επιμόρφωση, είναι το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, που εισπράττει άνω των 62 χιλιάδων ευρώ, η Δημοκρατική Αριστερά με 15 χιλιάδες ευρώ, η Πυρίκαυστος Ελλάδα του Κώστα Ζουράρι- που συμμετέχει στους ΑΝΕΛ- και λαμβάνει επιχορήγηση 62 χιλιάδες ευρώ, η Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, που παίρνει 15 χιλιάδες ευρώ, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη, που επιχορηγείται με ποσό άνω των 87 χιλιάδων ευρώ, αλλά και σχεδόν άγνωστα κόμματα που μετέχουν σε συνασπισμούς, όπως το Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας ή ακόμα η ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 και η Πρωτοβουλία Β...

Τα χρήματα που λαμβάνουν τα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τακτική κρατική χρηματοδότηση και ερευνητικούς σκοπούς:


Τα χρήματα που δίδονται ως επιχορήγηση στα κόμματα που συνεργάζονται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.