Ξεκινούν το επόμενο διάστημα οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης στον ποταμό Παραπείρο, όπως επίσης σε κλάδους και όμορφους χείμαρρους. Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Με βάση την υπογραφείσα σύμβαση, τα τεχνικά έργα αφορούν τη συντήρηση, αποκατάσταση υφιστάμενων τεχνικών έργων που παρουσιάζουν ζημιές, κατά μήκος του ποταμού Παραπείρου και των όμορων χειμάρρων, με στόχο την προστασία των παρόχθιων ιδιοκτησιών, οδών, προσβάσεων του ζωικού κεφαλαίου της αγροτικής παραγωγής κ.λπ.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί εντοπίζονται κυρίως στον ποταμό Παραπείρο, όπως επίσης σε χείμαρρους και ρέματα που είναι όμοροι του Παραπείρου και διασχίζουν το Δήμο Ερυμάνθου.

Λειτουργώντας προληπτικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται με δράσεις πολιτικής προστασίας, προκειμένου αντίστοιχες ενεργές εργολαβίες που περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς να υπάρχουν και στις τρεις περιφερειακές ενότητες.