"Οι Νεοδημοκράτες δεν θα γίνουν «συνέταιροι» στην οπισθοδρόμηση της Δημοτικής αρχής Πελετίδη". Αυτό αναφέρει σε επιστολή του ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, Θεόδωρος Καννελόπουλος. Αναλυτικά όσα γράφει, έχουν ως εξής:

"Είχα αποφασίσει μετά τη δημόσια τοποθέτηση μου στις 20/12/2018 για τα Δημοτικά δρώμενα στην Πάτρα και την πρότασή μου για κάθοδο ενός εκ’ των Βουλευτών (εν’ ενεργεία ή πρώην) για υποψήφιο Δήμαρχο.  

Η ανάγκη της τότε παρέμβασης αποτέλεσε το γεγονός, η απόσυρση του επικεφαλής  της ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ Κώστα Χριστόπουλου, από την διεκδίκηση του Δήμου Πατρέων.

Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να αποσυρθεί;

Ποιο ρόλο έπαιξαν τότε τα πρόσωπα που σήμερα αρθρογραφούν εναντίον του επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ;

Για την ιστορία κάποιοι μας θεωρούν ότι έχουμε κοντή μνήμη.

Ένας εκ’ των αρθρογράφων και ξανά υποψήφιος για Δημοτικός Σύμβουλος, είχε αποχωρήσει και δεν θα ξαναέβαζε υποψηφιότητα με τον Χριστόπουλο.

Δεν ξεχνάμε ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ δήλωνε από κανάλι σε κανάλι, την αναγκαιότητα να κατέλθει η Νέα Δημοκρατία με νέα πρόσωπα και όχι με τον Χριστόπουλο, διεκδικώντας την επόμενη εκλογική αναμέτρηση το 2023 την Δημοτική αρχή. Δηλαδή να γίνουμε «συνέταιροι» στην οπισθοδρόμηση της Δημοτικής αρχής Πελετίδη.

Είχαμε και εταίρο αρθρογράφο υπέρ υποψηφίου από τον Φιλελεύθερο χώρο. Τέως δημοτικό σύμβουλο, που κατήλθε κόντρα με την επιλογή την παράταξης το παρελθόν, επιλέγοντας να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Π. Κοσιώνη.

 Επειδή δεν ξεχνάμε καλό είναι κάποιοι να μην προσπαθούν, να γίνουν Νεοδημοκρατηκότεροι όλων αυτών, που δεν εξαργύρωσαν την ενασχόλησή τους με κρατικά οφίτσια κ.α.

Τέλος πιστεύω πια, ότι η αγωνιά και η επίθεση προς το πρόσωπο του Νίκου Νικολόπουλου και της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ προέρχεται, από τα ευρήματα των γκάλοπ που έχουν, με τα οποία  καταγράφεται η αποδοχή των Δημοτών και η κατάρρευση της επιλογής της τοπικής ηγεσίας της παράταξης.

Την Κυριακή το βράδυ στις 26 Μαΐου, εάν η επιλογή στο Δήμο Πατρέων υπολείπεται κάτω του 50%, από τους ψήφους που θα πάρει η παράταξη στην Περιφέρεια με τον Νεκτάριο Φαρμάκη, οι παραιτήσεις τους θα διευκολύνουν τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη".