O Ιατρικός Σύλλογος Πατρέων σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: "Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)που ασφυκτιά κάτω από τα απανωτά σωρευτικά χαράτσια του clawback και των περικοπών στους προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επαίρεται για τα υπερπλεονάσματα και τις αυξημένες παροχές προς τους ασφαλισμένους.  

Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται. Το κράτος ουσιαστικά δημεύει άδικα και αυταρχικά το 70% των εσόδων τους και τελικά  οδηγεί τους Έλληνες ιατρούς στην οικονομική εξαθλίωση και στην ξενιτιά.

Τα Ιδιωτικά Ιατρικά Εργαστήρια και τα Διαγνωστικά κέντρα/Πολυϊατρεία κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο και να ανασταλεί κάθε λειτουργία τους.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έχει κηρυχθεί προειδοποιητική τριήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ με ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ στις 23,24 και 25/05/19.

Η πολιτεία καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες για την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του ελληνικού λαού".