Μεγάλη κινητοποίηση έχει προηγηθεί στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκέντρωση - ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, απόψε, στο γήπεδο της ΕΑΠ. 

Η συγκέντρωση ξεκινά στις 7, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρχεται στην Πάτρα, έχοντας σαν στόχο του να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την διαφαινόμενη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ίσως η πρώτη φορά που το κόμμα θα εμφανίσει σε αυτές τις Ευρωεκλογές τόσο μεγάλα ποσοστά στο νομό, σε ένα κατά παράδοση κάστρο της Κεντροαριστεράς. 

Ωστόσο, ο ερχομός του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει να κάνει απλώς και μόνο με τις ευρωεκλογές, αλλά θα αφορά τόσο τη μάχη των δημοτικών, όσο και των περιφερειακών εκλογών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσα από την ομιλία του θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις υποψηφιότητες του Νίκου Παπαδημάτου στη δημαρχία και του Νεκτάριου Φαρμάκη στην περιφέρεια. 

Το γήπεδο της ΕΑΠ αναμένεται να είναι γεμάτο από κόσμο και εκεί θα βρίσκεται πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη της ΝΟΔΕ, πολιτευτές, αλλά και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.

Στο γήπεδο της ΕΑΠ θα είναι σίγουρα οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσονας Φωτήλας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαδημάτος και φυσικά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανδρέας Μαζαράκης.

Το μήνυμα του Ανδρέα Μαζαράκη

Ο τελευταίος μάλιστα υποδέχεται τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με πολιτικό μήνυμα τονίζοντας τα εξής:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Αχαΐα για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι παλαιότεροι ενθυμούνται ότι τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων στον νομό μας καθόριζαν εν πολλοίς και το εκλογικό αποτέλεσμα της χώρας, υπό την έννοια ότι η Αχαΐα αποτελούσε εκλογικό βαρόμετρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει γυρίσει την πλάτη στους Αχαιούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Αχαιοί να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Ετσι, εδώ και καιρό, η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει «κεφάλι» στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα με ικανή διαφορά από το δευτέρο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Και αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο. Παλέψαμε όλοι μαζί και το πετύχαμε. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου το εξαιρετικό αυτό δημογραφικό αποτέλεσμα να το εισπράξουμε και στην κάλπη.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η επίσκεψη του προέδρου μας λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο κρισιμότερο ίσως σταυροδρόμι της ιστορία της, σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή που έρχεται και που θα έρθει με την Αχαΐα στην πρωτοπορία του αγώνα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό που να εμπνέει και να εκπέμπει το μήνυμα της αληθινής ελπίδας.

Και ο πολιτικός αυτός, ο πολιτικός που εμπιστεύονται όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο οι νεοδημοκράτες είναι ο πρόεδρος μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Του υποσχεθήκαμε ότι του επιφυλάσσουμε μεγαλειώδη υποδοχή στο γήπεδο της ΕΑΠ. Και την υπόσχεση αυτή θα την τηρήσουμε με το παραπάνω.
Στις εκλογές της 26 Μαΐου δεν θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Θα κερδίσει η Ελλάδα διά της Νέας Δημοκρατίας».