Η Ελλάδα στέκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και οι Έλληνες καλούμαστε στις 26 Μαΐου να εκλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Αυτοδιοικητικά όργανα, τα οποία αποτελούν τις τοπικές και περιφερειακές «κυβερνήσεις» μας.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθος επιλογές και πειραματισμούς. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει περιγράψει με σαφή και απόλυτα κοστολογημένο τρόπο τις πολιτικές που θα εφαρμόσει σε λίγους μήνες, όταν θα κληθεί να αναλάβει τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού, για να οδηγήσει την Ελλάδα στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Πολιτικές που βασίζονται στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, στη μείωση των φόρων και των εισφορών ώστε να αυξηθεί το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων και κυρίως εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση, και στην ασφάλεια των πολιτών που έχουν το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να ζουν με τις οικογένειές τους χωρίς φόβο.  

Για να περάσει η Ελλάδα στη νέα εποχή της αξιοκρατίας, της αξιοπιστίας και της ανάπτυξης χρειάζεται να σταλεί ισχυρό το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ στηρίζει το Νεκτάριο Φαρμάκη, ένα νέο άνθρωπο και πολιτικό που έχει καταφέρει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και σε εμάς που αποφασίσαμε να συμπορευτούμε μαζί του ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Στοχεύουμε σε μία Περιφέρεια με υψηλές προσδοκίες και ανοικτούς ορίζοντες για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.

Όπως ο Κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, έτσι και η επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα είναι όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν θα μας εμπιστευθούν. Για εμάς η αντίθετη πολιτική άποψη δεν αποτελεί λόγο για την εκδήλωση ρεβανσιστικών συμπεριφορών. Επιλέγουμε την κοινωνική συνοχή και όχι το διχασμό. Την ισότιμη μεταχείριση και όχι τις διακρίσεις. Την αποτελεσματικότητα και όχι τη στασιμότητα.  

Στην αποψινή ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει το σύνθημα για την αλλαγή σελίδας στην πατρίδα μας και τη Δυτική Ελλάδα. Θα είμαστε εκεί, στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ, για να στείλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που έρχεται στην Ελλάδα και την περιφέρειά μας.