Το Πανεπιστήμιο Πατρών συνεχίζει τις δράσεις του. Αναλυτικά τα νέα του ιδρύματος, έχουν ως εξής:

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο Συγγραφέας Δημήτριος Δημητριάδης θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η τελετή αναγόρευσης του Δημητρίου Δημητριάδη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, και ώρα 12.00μ. στην Αίθουσα Τελετών. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Αγγελική Ρόζη. Θα ακολουθήσει η ανάγνωση του Ψηφίσματος και του Τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορος από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η Αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Σταύρο Τσιτσιρίδη και η περιένδυσή του από την Πρύτανι. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Δημητρίου Δημητριάδη, με θέμα: «Θεατρική γραφή και δημόσιος λόγος».

JUST BRAILLE IT

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με τη συνεργασία των υφιστάμενων δομών του, ΕΚΟ UPatras και Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης, ύστερα από τη μεγάλη προσέλευση των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής στο περίπτερο της στην 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (PATRAS IQ 2019) για να μετατρέψουν τους καταλόγους τους σε μορφή Braille δωρεάν, αποφάσισε να διατηρήσει την υπηρεσία μετατροπής σε Braille ενός καταλόγου ανά κατάστημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στόχος αυτής της Πανεπιστημιακής δράσης είναι να εκσυγχρονιστεί το περιβάλλον διασκέδασης της πόλης μας, να ευαισθητοποιηθεί ο κλάδος εστίασης για την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών συμπολιτών μας και να εδραιωθούν οι συνθήκες για την πλήρη και ανεμπόδιστη κοινωνική τους ένταξη.

Έως σήμερα άνω των 30 επιχειρήσεων έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τη διαδικασία για τη μετατροπή, δείτε http://eko.upatras.gr/justbrailleit/

10ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΕΑΠΗ

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το «Παιδικό Φεστιβάλ». Το Φεστιβάλ διοργανώνεται συστηματικά από το 2010 με στόχο το άνοιγμα του πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ παιδιών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, σχολείων και πανεπιστημίου. Φέτος, για μία εβδομάδα, από τις 3 έως και τις 7 Ιουνίου 2019 και κάθε πρωί 09.30-12.30 στους χώρους του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η., παιδιά ηλικίας 3-7 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και να συμμετέχουν στα εργαστήρια που οργανώνουν οι φοιτήτριες/φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. σε συνεργασία με τους διδάσκοντες.

Το Παιδικό Φεστιβάλ λειτουργεί ως άτυπο περιβάλλον μάθησης για τα παιδιά που συμμετέχουν στα εργαστήρια, ενώ οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν καινοτόμες δράσεις/ δραστηριότητες σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα και να τις επεκτείνουν στο χώρο εργασίας τους. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Παιδικού Φεστιβάλ: https://childrenfestival.gr/el/ 

ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

Η 1η Επιστημονική Συνάντηση για τις λοιμώξεις με τίτλο: «Οι 5 σημαντικότερες ερωτήσεις στις λοιμώξεις», πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 24 – 25 Μαΐου 2019 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πατρών  σε συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Μελέτης Λοιμώξεων στον Διαβητικό Ασθενή και του Τμήματος Λοιμώξεων της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος της σημαντικής αυτής συνάντησης είναι μέσα από την επιστημονική συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και εμπειριών όλων των εμπλεκομένων (ιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών) στον έλεγχο λοιμώξεων, να δώσει πρακτικές απαντήσεις και να ανοίξει νέους δρόμους στον τρόπο αντιμετώπισης των λοιμώξεων και την ορθή διαχείριση των ασθενών. Αναλυτικά: εδώ 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ FULBRIGHT

Η Ένωση Υποτρόφων Fulbright Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για την εμπειρία των σπουδών στις ΗΠΑ και τα εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγής FULBRIGHT την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών και ώρα 19:00. Η συνάντηση απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, υπ. διδάκτορες, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς ώστε να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες εκπαιδευτικών ανταλλαγών και χρηματοδότησης των ερευνητικών τους προγραμμάτων στις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση θα δοθούν και πληροφορίες για μια επιτυχημένη υποβολή αιτήσεων/υποψηφιοτήτων στα προγράμματα FULBRIGHT.
Δήλωση συμμετοχής: εδώ & εδώ.