Στην 21η θέση, σε μια από τις χειρότερες στην ιστορία της Eurovision δηλαδή, κατετάγη η Ελλάδα, μετά την εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα με το Better Love.

Η ελληνική αποστολή στην Eurovision 2019 με μια κουβέντα καταποντίστηκε, καθώς η προχθεσινή παρουσία της Κατερίνας Ντούσκα στη Eurovision δεν φάνηκε να κερδίζει τις εντυπώσεις. Αν και το ταλέντο της δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση, η Κατερίνα Ντούσκα ήταν ελαφρώς κουρασμένη, προφανώς από τις ατελείωτες πρόβες που έκανε και η σκηνική της παρουσία δεν κατάφερες να φέρει ψήφους.

Και σε κάθε περίπτωση, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision 2019 δεν άρεσε. Ιδιαίτερα απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της βαθμολογίας στη Eurovision, τόσο από τις επιτροπές, όσο και από το κοινό, αν τα δει κανείς και μεμονωμένα, πέρα από το σύνολο.

Η βαθμολογία της Ελλάδας στη Eurovision από το κοινό

Στο televoting, από το κοινό, η Ελλάδα έλαβε ψήφους μόνο από 3 χώρες, σε σύνολο 41 χωρών, μία εκ των οποία ήταν η Κύπρος. Συνεπώς η Ελλάδα έλαβε 39 μηδενικά! Η συμμετοχή της Κατερίνας Ντούσκα στην Eurovision 2019, από το κοινό, πήρε τους εξής βαθμούς:

24 Σύνολο βαθμών από το κοινό

12 Κύπρος
10 Άγιος Μαρίνος
2 Αλβανία

Από το κοινό, η ελληνική συμμετοχή με την Κατερίνα Ντούσκα και το Better Love έλαβε επίσης εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η ανατροπή και η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2019 να πατώσει.

Η βαθμολογία της Ελλάδας στη Eurovision 2019 από τις επιτροπές

47 Σύνολο βαθμών που έλαβε από τις κριτικές επιτροπές
12 Αλβανία
10 Ρωσία
8 Άγιος Μαρίνος
6 Αζερμπαϊτζάν
4 Μάλτα
4 Αλβανία
3 Βέλγιο

Πώς ψήφισε η Ελλάδα

Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα μοίρασε απλόχερα βαθμολογίες στη Eurovision 2019 τόσο μέσω της ψηφοφορίας του κοινού, όσο και από τις επιτροπές. Η βαθμολογία του ελληνικού κοινού, τι ψήφισαν οι Ελληνες στη Eurovision 2019:

12 Κύπρος
10 Ιταλία
8 Ρωσία
7 Ελβετία
6 Ολλανδία
5 Αλβανία
4 Ισπανία
3 Αυστραλία
2 Ισλανδία
1 Γαλλία

Βαθμοί που έδωσε η ελληνική κριτική επιτροπή στη Eurovision 2019:

12 Κύπρος
10 Ρωσία
8 Αζερμπαϊτζάν
7 Ιταλία
6 Άγιος Μαρίνος
5 Μάλτα
4 Σλοβενία
3 Αλβανία
2 Αυστραλία
1 Βόρεια Μακεδονία