Τα τελευταία χρόνια η πραγματικότητα που θέλουν να διαμορφώσουν για τη νέα γενιά είναι καταθλιπτική. Προσπαθούν να μας πείσουν πως η νέα γενιά πρέπει να σηκώσει τα βάρη της δικιάς τους κρίσης, πως είναι καταδικασμένη στην ανεργία και την επισφάλεια, επιδοτούμενη με μισθούς φτώχειας, ατομικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς δικαίωμα σε ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από τις γαλέρες των οχταμήνων, στους σερβιτόρους και τους πρακτικάριους, συγκροτείται μπρος στα μάτια μας μια γενιά χαμηλών προσδοκιών και απαιτήσεων, χωρίς σωματείο και συλλογικότητα, χωρίς αναφορά σε συλλογικές συμβάσεις και διεκδικήσεις. Προσπαθούν, λοιπόν, να καρατομήσουν τα όνειρα εκατομμυρίων νέων ανθρώπων δημιουργώντας σύγχρονους δούλους, πειθήνια στρατιωτάκια των εργοδοτών που θα δέχονται τα ψίχουλα που τους προσφέρουν και θα λένε και ευχαριστώ.

Αυτό που δεν λογαριάζουν όμως καλά είναι πως η νέα γενιά ασφυκτιά μέσα στο σύστημά τους που φυλακίζει τα όνειρα και τις προσδοκίες της στον βωμό του κέρδους και αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία καλπάζει με γοργούς ρυθμούς μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια και να μην αρκείται στα ψίχουλά τους. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως η κατάσταση εντός της Ε.Ε. μπορεί να μεταρρυθμιστεί, όπως προσπαθεί να μας προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο ανατρέπεται. Με κάθε τρόπο, θέλουν να μας πείσουν πως μια έξοδος από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. θα είναι κοινωνική καταστροφή. Αυτό που δε μας λένε όμως, είναι ότι  κάθε νέος άνθρωπος που προσπαθεί να ορθοποδήσει και να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή έρχεται αντιμέτωπος με κάθε μορφή εκμετάλλευσης που γεννά αυτό το αδηφάγο σύστημα. Εμείς τους απαντάμε πως την  καταστροφή για τον λαό και τη νεολαία τη φέρνουν τόσα χρόνια οι επιταγές της Ε.Ε., η ανεργία και η εξαθλίωση που αυτή έχει εδραιώσει, που υποθηκεύει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στον βωμό του χρήματος και τα κέρδη των τραπεζιτών.

Είναι κρίσιμο η νεολαία να μην τσιμπήσει σε όλα τα παραπάνω. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποιοι μας έφτασαν ως εδώ, δεν ανεχόμαστε το βάρβαρο μονόδρομο της πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και όλων των «ανεξάρτητων» ή μη, υλοποιητών της. Η γενιά μας, η πιο μορφωμένη και «ικανή» γενιά, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποδεχτεί το παρόν και το μέλλον της μιζέριας και της φτώχειας. Αντίθετα, πρέπει να προτάξει τα σύγχρονα δικαιώματά της κόντρα σε κεντρικό και τοπικό κράτος που της επιβάλλουν για λίγους και εκλεκτούς. Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την άρνηση αυτής της φυλακής που μας πνίγει σαν θηλιά. Κάθε νέος να υψώσει το ανάστημά του, να μην σκύψει το κεφάλι, να μην υποταχθεί στον μονόδρομό τους και να παλέψει τώρα για έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ, Ε.Ε. Ένα δρόμο που για εμάς περνά σαφώς και μέσα από την ισχυροποίηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε όλες τις κάλπες στις 26 του μήνα.

Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις κινήσεις που στηρίζει στους Δήμους και Περιφέρειες, σημαίνει:

-Ψήφος αντίστασης και μάχης, με την Αριστερά που παλεύει για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στη μονιμοποίηση του βάρβαρου μνημονιακού κεκτημένου.

-Ψήφος αποφασιστικής διπλής καταδίκης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιλαϊκή πολιτική του και το διασυρμό της Αριστεράς.

-Ψήφος εκδίκησης της νεολαίας που της υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της για τις ανάγκες των καπιταλιστικών κερδών, της νεολαίας που της στερούν τα εργατικά και μορφωτικά της δικαιώματα.

-Ψήφος κερδισμένη για τους νικηφόρους αγώνες της «επόμενης μέρας».

Για την ανατροπή της  βάρβαρης πολιτικής κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ – Κεφαλαίου,

ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Κωνσταντίνα Θεοχαροπούλου,

υποψήφια στις Ευρωκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αριστερή Παρέμβαση στη Δυτική Ελλάδα, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου ΑΝΤΑΡΣΥΑ