Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε καταυλισμό Ρομά, στα Εξαμίλια Κορινθίας, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά τέσσερις Ρομά, ηλικίας 22, 32, 34 και 36 ετών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στις οικίες των συλληφθέντων, τις οποίες τρεις από αυτούς ηλεκτροδοτούσαν παράνομα, όπως διαπιστώθηκε. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο όπλο, 18 φυσίγγια, πλήθος ηλεκτρικών- οικιακών-ηλεκτρονικών συσκευών, διάφορα εργαλεία, ξύλινα έπιπλα, καθώς και δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε, επίσης, μία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει 31 κλοπές μέσα σε έναν μήνα

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε πως οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει συνολικά 31 κλοπές σε οικίες, από τον Απρίλιο μέχρι το Μάιο.

Κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, είχαν αφαιρέσει ηλεκτρικές- οικιακές- ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.