Την αποθέωση γνώρισε ο Πατρινός Ανδρέας Σάμαρης στον αγώνα της ομάδας του, της Μπενφίκα, με τη Σάντα Κλάρα. 

Ο διεθνής μέσος έγινε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τους οπαδούς να φωνάζουν ρυθμικά του όνομά του και να μην σταματούν να τον αποθεώνουν.

Ήταν το παιχνίδι φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του, με την Μπενφίκα να έχει κλειδώσει τον τίλο της πρωταθλήτριας και τον Πατρινό μέσο ως έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της φετινής πορείας των "αετών" να αποθεώνεται από τον κόσμο. 

Είναι η πέμπτη φορά την τελευταία εξαετία που η Μπενφιίκα στέφεται πρωταθλήτρια Πορτογαλίας. Στον αγώνα τόσο ο Ανδρέας Σάμαρης, όσο και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα των «αετών» και στο φινάλε όλοι μαζί, παίκτες, τεχνική ηγεσία και κόσμος, γιόρτασαν την κατάκτηση του τίτλου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο Πατρινός Ανδρέας Σάμαρης υπέγραψε συμβόλαιο παραμονής με τους "αετούς" μέχρι το 2023. Ο ίδιος βλέποντας την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του. Για την ιστορία η Μπενφίκα κέρδισε με 4-1 τους αντιπάλους της.