Αφιέρωμα στις μπύρες του Πατρινού Γιώργου Ντάνου έκανε η Madam Figaro και συγκεκριμένα η στήλη "#tidbits". 

Το αφιέρωμα αυτό που συντάχτηκε από τη δημοσιογράφο και food editor Νέλλυ Καλαμαρά είχε τίτλο "Βραβευμένη μπύρα από την Πάτρα" και μας μιλούσε για ένα μηχανικό από την Πάτρα που έφτιαξε δύο εξαιρετικές μπύρες που διακρίθηκαν στα Great Taste Awards. "Εσύ ξέρεις την Ammousa και την De’ KA 5;" ρωτούσε. 

Το κείμενο του αφιερώματος είχε ως εξής: "Ο Γιώργος Ντάνος ζει στην Πάτρα, είναι μηχανικός και έχει ως χόμπι του τη ζυθοποίηση. Αποτέλεσμα αυτού του "ιδιαίτερου" χόμπι ήταν η δημιουργία δύο διαφορετικών labels μπύρας, που διακρίθηκαν στον διαγνωνισμό-θεσμό Great Taste Awards. Συγκεκριμένα η η "De’KA 5" κατηγορίας Tropical STOUT απέσπασε δύο αστέρια & η "AMMOUSA" κατηγορίας English IPA πήρε ένα αστέρι.

"AMMOUSA" είναι μπύρα με βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημμυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Η "De’KA 5" έχει φρουτώδη γεύση, είναι σκουρόχρωμη και κρεμώδης, ενώ κάτω από την κρεμώδη γεύση της κρύβονται νότες παγωμένης σοκολάτας. Ο υψηλός αλκοολικός βαθμός παρέχει το σώμα για το παιχνίδισμα όλων των συστατικών. Συνοδεύει ιδανικά το κόκκινο κρέας με γλυκιά ή πικάντικη σάλτσα, ενώ μπορεί να συνοδεύσει όμορφα πλατό τυριών ή όστρακα. Ταιριάζει επίσης με ρευστό κέικ ή σουφλέ σοκολάτας.


Ο ίδιος ο δημιουργός τους, ο Γιώργος Ντάνος, λέει χαρακτηριστικά "η βασική μου σκέψη είναι να συνδυάζω, δύο διαφορετικές ίδιες τέχνες, την τέχνη της μπίρας και την τέχνη του φαγητού και να δημιουργώ μπίρες ιδιαίτερης γεύσης και αρώματος, που να σου συμπληρώνει ή να σου αναδεικνύει το φαγητό. Σκοπός μου είναι να είμαι και εγώ μέσα σε αυτή την εξέλιξη, που έχει σαν αποτέλεσμα αυτή την ποικιλία των γεύσεων της μπίρας.

Έτσι ο κόσμος θα καταλάβει ότι η μπίρα δεν είναι αναψυκτικό και δεν είναι μόνο καλοκαιρινό ποτό, δεν είναι απλά για να σε ξεδιψάει, αλλά αντιθέτως έχει τη δυνατότητα να σου δίνει πλήθος αισθήσεων και γεύσεων. Για να γίνει αυτό όμως δεν ήταν κάτι απλό. Έγινε γιατί πίστεψα σε κάτι ανύπαρκτο αλλά με πολύ πάθος, έγινε γιατί μετέτρεψα τη γνώση και τη φαντασία σε δημιουργία, έγινε γιατί δεν ήθελα να με βρει η αυγή χωρίς όνειρο το βράδυ.

Όλα αυτά τα όνειρα δεν τα άφησα στις σκέψεις, αλλά τα πήρα και τα έκανα πράξη και η "AMMOUSA" μπήκε στην παραγωγική διαδικασία και αυτή την στιγμή είναι έτοιμη προς διάθεση. Μπήκαν όλα σε ένα μπουκάλι... προσπάθεια, όνειρα, γεύσεις, γνώση, συμβουλές, αρώματα, δημιουργία και τόλμη. Η "AMMOUSA" δεν είναι μόνο μία μπίρα… είναι μία επιβεβαίωση και μία επιβράβευση για το τι μπορεί να πετύχει ο καθένας μας (κάπου στο υπόγειο ενός σπιτιού), αν έχει όρεξη για γνώση και όρεξη για δημιουργία".