Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία για τη συναυλία των Rotting Christ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 19 Μαΐου, στον χώρο της Αίγλης, στην Πάτρα. 

Πρόκειται για τη συναυλία που ήταν να γίνει πριν από δύο μήνες, όμως, είχε αναβληθεί εξαιτίας των αντιδράσεων που είχαν προκύψει από θρησκευτικές οργανώσεις και του τεχνικού προβλήματος που είχε προκύψει, σύμφωνα πάντα με τον δήμο. 

Η συναυλία ξεκινάει στις 20:30 και η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, μετά την καταδρομική επιχείρηση που έκαναν τα ξημερώματα της Κυριακής οι αναρχικοί σπάζοντας καταστήματα και βιτρίνες. 

Η Αστυνομία φοβάται την εμφάνιση κουκουλοφόρων. Πάντως η ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας για τη συναυλία έχει ως εξής: "Η ώρα της δικαίωσης φτάνει και θα το ζήσουμε όλοι μαζί, όπως μας αξίζει, στις 19 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίγλη στην Πάτρα.

Μετά την επεισοδιακή μαύρη Παρασκευή 15/3/2019, στην Πάτρα αλλά και συνολικά στην Ελλάδα, αισθανθήκαμε όλοι οι ελεύθεροι στο πνεύμα άνθρωποι να μας σπρώχνουν πίσω στον Μεσαίωνα λόγω των γνωστών γεγονότων.

Από εκείνη την μέρα και μετά οι Rotting Christ, οι Vermingod, οι Meden Agan και η GG-EVENTS συνεχίσαμε να δίνουμε την μάχη υπεράσπισης της ελεύθερης έκφρασης των καλλιτεχνών, μην επιτρέποντας στα λίγα ακραία στοιχεία να διαγράψουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία.

Για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι στις 19 Μάη στην Πάτρα, δεν θα διεξαχθεί απλά, μία ακόμα, συναυλία. Για όλους εμάς θα είναι μια μεγάλη Γιορτή επικράτησης της ελεύθερης έκφρασης της μουσικής και του πολιτισμού απέναντι στην προσπάθεια παλινόρθωσης, ακραία οπισθοδρομικών, σκοταδιστικών αντιλήψεων.

Η συμμετοχή όλων μας σε αυτή την συναυλία Γιορτή είναι απαραίτητη. Όσο περισσότεροι δώσουμε το παρόν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι αυτή η Γιορτή. Τέλος της συζήτησης για αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Έρχεται η σπουδαία ώρα για την μουσική που αγαπάμε».