Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας έχει ξεκινήσει και η αχαϊκή πρωτεύουσα ήρθε, μέσα από τις εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή, σε μία πιο έντονη επαφή με τη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει στα τέλη του καλοκαιριού. 

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί Πατρινοί δεν γνωρίζουν και τόσα πολλά πράγματα για αυτό, παρά το βάρος που έχει δώσει ο Τύπος και τα ΜΜΕ της Πάτρας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσει, με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, να θέλουν να δώσουν από εδώ και στο εξής έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα στη διοργάνωση, κάτι που άλλωστε απαιτεί η φύση και ο χαρακτήρας της εκδήλωσης. 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων, καθώς οι διάφορες δράσεις που έγιναν αποσκοπούσαν εκεί. Οι Πατρινοί έμαθαν περισσότερα, μέσα από την προβολή σε μορφή έκθεσης των 11 αθλημάτων που έχουν συμπεριληφθεί στους αγώνες, διαβάζοντας το σχετικό κείμενο και την αντίστοιχη περιγραφή. 

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γίνουν μέλη και αυτοί της προσπάθειες που γίνεται από την πόλη, καθώς μπορούσαν να γραφτούν εθελοντές και να συμμετάσχουν ενεργά στην μεγάλη αλυσίδα αυτή που ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργείται, προκειμένου η Πάτρα να προετοιμαστεί κατάλληλα. 


Ο εθελοντισμός, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία Γεωργίου, είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας και ήδη η ανταπόκριση που υπάρχει από τους Πατρινούς είναι μεγάλη. Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής και των ανθρώπων που έχουν αναλάβει το κομμάτι αυτό είναι οι εθελοντές των Παράκτιων Αγώνων να φτάσουν τους 1.000. 

Το σημαντικό είναι ότι η διοργάνωση ήδη έκανε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και άνοιξε την αγκαλιά της προς την πόλη. Η πόλη από την πλευρά της χρειάζεται να δείξει την ανάλογη βούληση και διάθεση για αυτή την σπουδαία διεθνή αθλητική διοργάνωση που έχει να δώσει σημαντικά πράγματα στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Πάνω από όλα οι Παράκτιοι Αγώνες είναι για την Πάτρα μία γιορτή του αθλητισμού, αλλά και του πολιτισμού, μετατρέποντας την πόλη σε ένα σημείο αναφοράς για το αντάμωμα των λαών. Σε αυτή την γιορτή έχουν θέση όλοι. Πόσο μάλλον οι Πατρινοί που τη διοργανώνουν.