Προς «αξιοποίηση» με τη μέθοδο της μίσθωσης βγάζει το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας Αχαΐας η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Το ακίνητο είχε διεκδικηθεί προκειμένου να στεγαστεί το Μουσείο Τύπου, αλλά η διοίκηση της ΕΤΑΔ αποφάσισε ότι η επαγγελματική χρήση του είναι πιο συμφέρουσα από μια πολιτιστική δράση.

Το νεοκλασικό ακίνητο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατρέως και Καραϊσκάκη και στο περιουσιολόγιο της ΕΤΑΔ φέρει τον κωδικό ΑΒΚ 30. Στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα αναγράφεται ότι προσφέρεται σε διαγωνισμό ανοικτού τύπου, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί και να το «χτυπήσει».

Πρόκειται, για διώροφο διατηρητέο κτίριο με υπόγειο. Τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου είναι 436 τ.μ. και των κτισμάτων 960 τ.μ. Για αρκετά χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένο. Δέχθηκε μια γενναία επισκευή που ολοκληρώθηκε το 2007 (απομένουν έκτοτε να γίνουν κάποιες εργασίες ώστε να καταστεί λειτουργικό).

Η επανάχρηση του κτιρίου και η επανένταξή του στη ζωή της πόλης έδειχνε να μην απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς δεν εκφράστηκε -τότε- έμπρακτο ενδιαφέρον για να αξιοποιηθεί. Μένει να δούμε αν υπάρξουν ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις ή εταιρείες που να προχωρήσουν στην μίσθωση του κτιρίου.