Απορία αρχικά και στη συνέχεια αγανάκτηση. 

Κάπως έτσι θα περίγραφε κανείς τα αισθήματα που ένιωσαν οι Πατρινοί βλέποντας τις σπασμένες τζαμαρίες από τα καταστήματα που έσπασαν ομάδες, τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας, μετά την καταδρομική επίθεση που επιχείρησαν. 

"Γιατί το έκαναν αυτό; Τι συνέβη εδώ;" ρωτούσαν οι περισσότεροι, ενώ άλλοι δεν έκρυβαν τη θλίψη τους, για τις εικόνες αυτές. 

Οι ομάδες αυτές προχώρησαν στο σπάσιμο 12 συνολικά μαγαζιών στη Μαιζώνος, την Αγίου Νικολάου και τη Ρήγα Φεραίου, που ανήκουν είτε σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, είτε σε πολυεθνικές εταιρείες, όμως ελάχιστη σημασία έχει αυτό. Βλέπετε και στα μαγαζιά αυτά, εργαζόμενοι δουλεύουν, που ζουν τις οικογένειές τους μέσα από την εργασία τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα κρούσης που προχώρησε στην καταδρομική αυτή επιχείρηση ήταν τουλάχιστον 15 με 20 άτομα. Η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές.

Ωστόσο, το αίσθημα που κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών της Πάτρας μετά και τα γεγονότα αυτά δεν αλλάζει. Αίσθημα φόβου, σε μία πόλη που κυριαρχεί η ασυδοσία. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν βάσιμοι φόβοι στην ΕΛ.ΑΣ. ότι οι επιθέσεις τέτοιου τύπου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στην Πάτρα γι' αυτό υπάρχει εντολή για αυξημένες περιπολίες τις νύχτες, με την αστυνομία να είναι σε επιφυλακή. 

Δείτε φωτογραφίες: