Επιτέλους είδαμε την Πάτρα ως πρόταση για ταξιδιωτικό προορισμό σε ξένο site. 

Πρόκειται για το αμερικάνικο Thrillist που προχώρησε σε ένα αφιέρωμα προτείνοντας στους αναγνώστες τους ορισμένα outsiders μέρη από την Ελλάδα για να επισκεφτούν το φετινό καλοκαίρι. 

Πρόκειται για εκείνα τα μέρη που δεν ταυτίζονται με τη συνήθη ιδέα που έχουμε οι περισσότεροι από εμάς για τις καλοκαιρινές διακοπές. Δεν έχουν δηλαδή ονειρικές παραλίες, χρυσαφένιες αμμουδιές και ακρογιαλιές, κρυστάλλινα νερά και κυρίως δεν είναι νησιά. 

Έχουν όμως τη δική τους ομορφιά και άλλα πλεονεκτήματα που μπορούν να αντικαταστήσουν στον επισκέπτη όλα τα παραπάνω. Η Πάτρα περιλαμβάνεται από τον συντάκτη του άρθρου στα μέρη αυτά. Σύμφωνα με εκείνον, η αχαϊκή πρωτεύουσα αποτελεί μία επιλογή που καλύπτει μία μεγάλη γκάμα τουριστών. 

Είναι μία πόλη που έχει αρκετά αξιοθέατα και ζωή, ενώ στα σημεία αναφοράς της που αξίζει κανείς να δει από κοντά είναι ο ναός του Αγίου Ανδρέα, η γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου, το Ρωμαϊκό Ωδείο που φιλοξενεί δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις τα καλοκαίρια μέσα από τα φεστιβάλ της, αλλά και η βόλτα στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου της Πάτρας. 


Το συγκεκριμένο site έχει εκατοντάδες αναγνώστες από την Αμερική και όχι μόνο. 

Το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει την Πάτρα στον κατάλογο με τα outsiders μέρη του ελληνικού καλοκαιριού, είναι σημαντικό και μπορεί να δώσει άλλη ώθηση στην τουριστική δυναμική της πόλης για φέτος. Άλλωστε, είναι από τις λίγες φορές, που η Πάτρα αποτελεί ταξιδιωτική πρόταση σε επισκέπτες και τουρίστες σε ένα τέτοιου είδους αφιέρωμα. 

Τα υπόλοιπα μέρη που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Thrillist είναι το Ναύπλιο, οι Δελφοί, η Κόρινθος, η Αράχωβα, τα Μετέωρα και το Σούνιο. Το αφιέρωμα αυτό επιβεβαιώνει ότι η Πάτρα έχει μεγάλες δυνατότητες και ότι μπορεί να κάνει σημαντικά βήματα στην τουριστική της δυναμική. Αρκεί βέβαια να δώσει το ανάλογο βάρος ως πόλη σε μία τέτοια κατεύθυνση.