Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019. Τις θερμές πάντως ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν πρόσκαιρα και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες από τις απογευματινές κυρίως ώρες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 9 έως 28, στην Ήπειρο από 11 έως 27 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το meteo.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και κατά τόπους ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα οι εντάσεις τους δεν αποκλείεται τοπικά να αγγίξουν και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς.