Συμβαίνει once in a lifetime. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεσή σου. Και είναι φυσιολογικό εκείνη τη μέρα, τη μέρα του γάμου σου, να θέλεις να είσαι fit!

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Με την κατάλληλη προεργασία, τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Nothing is impossible. Θέληση χρειάζεται. Και όταν μιλάμε για μία τόσο σημαντικό μέρα στη ζωή σου, μάλλον θέληση θα υπάρχει, όπως αναφέρει το lime+life.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι η πιο fit νύφη ever:

1. Βάλε ένα στόχο. Από τη στιγμή που το πήρατε απόφαση και φιξάρατε την ημερομηνία του γάμου σας, θέσε το στόχο που θέλεις για τη μέρα του γάμου σου. Πόσο fit θέλεις να είσαι; Πόσα κιλά θέλεις να χάσεις; Θέλεις να χάσεις κιλά ή να είσαι απλά πιο γυμνασμένη και να έχεις καλύτερη γράμμωση; Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις, για να τα καταφέρεις.

2. Βρες το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις. Στο ιδανικό σενάριο θα συνδυάζει διατροφή και γυμναστική. Μία αλλαγή στις διατροφικές σου συνήθειες είναι απαραίτητη, για να χάσεις αυτά τα λίγα κιλάκια που θέλεις για να είσαι κομψότατη στο νυφικό σου. Αν είσαι η περίπτωση της νύφης που θέλει να χάσει αρκετά κιλά, ίσως χρειαστεί και διατροφολόγος, αν δεν βρίσκεις μόνη σου τον τρόπο που θα τα αφαιρέσεις από το σώμα σου. Εξίσου σημαντική, όμως, με τη διατροφή είναι και γυμναστική. Και αυτή εξαρτάται από το στόχο του. Αν στοχεύεις σε απώλεια βάρους, χρειάζεσαι αεροβική γυμναστική, αν θες περισσότερο γράμμωση θα πρέπει να σηκώσεις και κανά βαράκι.

3. Ξεκίνα την εφαρμογή του σχεδίου σου εδώ και τώρα, χωρίς χρονοτριβές. Στην προετοιμασία του γάμου, δίπλα στο νυφικό, τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες, την εκκλησία, το κέντρο για το γλέντι κτλ., πρόσθεσε και τη δική σου προετοιμασία. Αυτή που θα κάνεις για να είσαι fit τη μέρα του γάμου σου. Δεν θα φορτσάρεις ασφαλώς τον τελευταίο μήνα, γιατί δεν πρόκειται να δεις αποτελέσματα. Πρέπει να εφαρμόσεις το πρόγραμμα που αποφάσισες να ακολουθήσεις από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση για το γάμο. Όσο περισσότερο χρόνο έχεις μπροστά σου, τόσο το καλύτερο.

4. Προσπάθησε να τηρείς το «πρόγραμμά» σου όσο πιο πιστά μπορείς. Για κάποιο διάστημα θα πρέπει να μάθεις να μην υποκύπτεις σε πειρασμούς. Το γεγονός ότι ακολουθείς αυτό το πρόγραμμα για έναν τόσο σημαντικό σκοπό θα σε βοηθήσει να μην παρεκκλίνεις του πλάνου σου.

Tip: Έφτασε η μέρα του γάμου σου. Είσαι η fit νυφούλα που επιθυμούσες και είσαι happy. Ο γάμος πέρασε, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην παραμείνεις fit. Σωστά; Αφού διαπίστωσες ότι μπορείς να ακολουθήσεις ένα πιο προσεγμένο πρόγραμμα με συνδυασμό διατροφής και γυμναστικής, γιατί να μην το κάνεις τρόπο ζωής –στο μέτρο του εφικτού- και μετά το γάμο σου; Αφού… γίνεται, όπως είδες!