Το Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου και Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών (Εργαστήριο Κοινωνιολογίας & Εκπαίδευσης, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Get Close to Opera” θα πραγματοποιήσει τρίωρο εκπαιδευτικό εργαστήρι την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και ώρα 15:30 στην Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το εργαστήριο προσφέρεται δια ζώσης και απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται στα εκπαιδευτικά τμήματα πολιτιστικών οργανισμών καθώς και σε εκπαιδευτικούς ή φοιτητές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Τέχνης, της Μουσικής, της Θεατρικής Αγωγής και άλλων συναφών καλλιτεχνικών πεδίων. Αξιοποιώντας την θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης του Gardner καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του προγράμματος (https://www.getclosetoopera.eu/), oι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις διαπολιτισμικές και κοινωνικές τους δεξιότητες με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής και γλωσσικής ενσωμάτωσης των μεταναστών/προσφύγων στην Ευρώπη μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.
Οι προσφερόμενες θέσεις θα ανέλθουν στις 45 και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το πρόγραμμα Get Close to Opera Erasmus Ka2.
Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να καταθέσει αίτηση συμμετοχής μέσω του παρακάτω συνδέσμου https://forms.gle/mrN1TZyvCU92o8Cw9 μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου.
Μετά το πέρας του Εργαστηρίου θα ακολουθήσει ενημέρωση για το πρόγραμμα Fulbright.
Επιστημονικά Υπεύθυνη: Επικ. Καθηγήτρια Ευγενία Αρβανίτη, ΤΕΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών.