Ημιτελικός-θρίλερ ήταν ο χθεσινός (16/5) για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο επικεφαλής του διαγωνισμού της Eurovision, Γιον Ολα Σαντ, μόλις ένας βαθμός ήταν η διαφορά του 10ου τραγουδιού (που προκρίθηκε ως τελευταίο στον τελικό) από το 11ο (που αποκλείστηκε).

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στον χθεσινοβραδινό ημιτελικό η διαφορά ανάμεσα στη συμμετοχή που τερμάτισε στη 10η θέση και σε αυτήν που βγήκε 11 ήταν μόλις ένας βαθμός! Από τα 10 τραγούδια που προκρίθηκαν στον τελικό, κριτές και κοινό συμφώνησε σε επτά από αυτά. Η ψήφος σας μετράει!», έγραψε ο Σαντ στο Twitter.

Φυσικά, έτσι όπως είναι το σύστημα ψηφοφορίας, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο τραγούδι αποκλείστηκε μόλις για έναν βαθμό, καθώς οι χώρες που περνούν στον τελικό ανακοινώνονται με τυχαία σειρά.

Πάντως, και την Τρίτη, στον πρώτο ημιτελικό, η διαφορά ανάμεσα στο 10ο και στο 11ο κομμάτι ήταν μικρή, και συγκεκριμένα δύο βαθμοί. Κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι η Ελλάδα ή ή Κύπρος μπορεί να προκρίθηκε με βραχεία κεφαλή στον τελικό.

Κατά τα άλλα, έπειτα από μια βραδιά με δυνατές εμφανίσεις, με τα μεγάλα φαβορί επί σκηνής, χθες συμπληρώθηκε ο αριθμός των χωρών που θα συμμετάσχουν στον αυριανό τελικό (22:00, ΕΡΤ2).

Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Μάλτα, Ελβετία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία, Ρωσία, Δανία και Σουηδία ήταν οι χώρες που πέρασαν στον τελικό από τον χθεσινό ημιτελικό. Σήμερα, Παρασκευή, οι 26 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους ενώπιον κριτικής επιτροπής, που θα ψηφίσει για το ποιο κομμάτι θεωρεί καλύτερο.