Σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 μεσημβρινές ώρες στη έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Ελλάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο, τον Αντιπρόεδρο Σακελλαρίου Κωνσταντίνο, τον Γενικό Γραμματέα Μπαλάση Γεώργιο και την Αν. Γεν. Γραμματέα Θεοδοσοπούλου Μαρία με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Γεροβασίλη Όλγα, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ανδρικόπουλου Αριστείδη και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτ. Ελλάδας Ταξιάρχου Κοτρωνιά Νικολάου.

"Η συνάντηση η οποία έγινε σε θετικό κλίμα, ήταν συνέχεια των συνεχών επαφών της Ένωσης μας με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος μας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επιγραμματικά τα παρακάτω ζητήματα:

α. Συνέχιση του σχεδιασμού και της κατασκευής του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου.
β. Αντιμετώπιση της Πάτρας ως συνοριακής περιοχής με έντονη κινητικότητα μετανάστευσης.
γ. Ανανέωση Αστυνομικού εξοπλισμού και στόλου υπηρεσιακών οχημάτων.
δ. Ενίσχυση των οικονομικών πόρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, και άμεση έγκριση οικονομικών αιτημάτων.
ε. Άμεση διακοπή των μεταγωγών ασθενών κρατουμένων (τακτικές & έκτακτες) από το Κατάστημα Κράτησης Πάτρας προς τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
στ. Απαλλαγή από τις διακομιδές ψυχασθενών – ψήφιση του νομοσχεδίου που ήδη έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση με την ανάθεση της διαδικασίας αυτής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
ζ. Απαλλαγή από τα πάρεργα.
η. Επαναλειτουργία υπηρεσιακού ελαφρού συνεργείου για την κάλυψη απλών αναγκών συντήρησης οχημάτων.

Από την πλευρά της κα Υπουργού ενημερωθήκαμε ότι ο σχεδιασμός των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων στην Πάτρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αφού και αυτός ήταν ο κύριος λόγος της επίσκεψής της στην Πάτρα και οι σημερινές επαφές της με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον μας ανακοινώθηκε ότι σύντομά θα τελεσφορήσουν διαγωνισμοί για την προμήθεια υπηρεσιακών οχημάτων και ειδών εξοπλισμού. Ακόμα μετά και τις συνεχείς μας κατά το παρελθόν πιέσεις, αφουγκράστηκε το σοβαρό ζήτημα που υπάρχει και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην αστυνόμευση της περιοχής και μας έγινε γνωστό ότι γίνονται ήδη προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την πλήρη απεμπλοκή των Αστυνομικών από τις μεταγωγές κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Πατρών προς τα υγειονομικά ιδρύματα της περιοχής. Στο θέμα των διακομιδών ατόμων που ενδέχεται να χρήζουν ακούσιας ψυχιατρικής νοσηλείας ενημερωθήκαμε εκτενέστερα για το νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την αποδέσμευση των Αστυνομικών Υπαλλήλων από τον χειρισμό των ασθενών αυτών, όπως ισχύει, και την ανάθεση τους σε έμπειρο και εκπαιδευμένο για το
σκοπό αυτό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ειδικά γι αυτό το ζήτημα εκφράσαμε την ικανοποίηση των συναδέλφων μας για την εξέλιξη αυτή η οποία σε μεγάλο μέρος προέκυψε από τις παρεμβάσεις της Ένωσης μας. Τέλος ενημερωθήκαμε ότι γίνονται προσπάθειες για την αμεσότερη κάλυψη οικονομικών αναγκών και δαπανών.

Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων Αστυνομικών, αλλά και απευθείας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας αναμένουμε επιπλέον πρωτοβουλίες ώστε η περιοχή της Αχαΐας να λάβει το ενδιαφέρον της κεντρικής εξουσίας και να συνεχίζουν να βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας για τους Αστυνομικούς αλλά και καλυτερεύσουν τα δεδομένα της Αστυνόμευσης για τους Πολίτες της ευρύτερης περιοχής.", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.