Παιδικοί φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες, συναγωνιστές και λάτρεις της Πάτρας, έδωσαν το «παρών» στην προεκλογική εκδήλωση του Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Πατρέων Αλέξανδρου Χάχαλη, που πραγματοποιήθηκε στο «Πολύεδρο».

Τη βραδιά αυτή ετίμησαν με την συμμετοχή τους πλήθος φίλων και συνοδοιπόρων στην μακρά πορεία με προορισμό τον Πολιτισμό, χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» Νίκος Νικολόπουλος, ενώ για το έργο και την προσωπικότητα του Αχαιού καλλιτέχνη, μίλησαν οι:

- Πέτρος Αχιλλεόπουλος - Διδάκτωρ Ωκεανογραφίας Παν/μίου Πατρών Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

- Φωκίων Ζαΐμης - Υπ. Σύμβουλος, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

- Τίτα Μπονάτσου - εικαστικός, Υπ. Σύμβουλος, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

- Νίκος Νικολόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας

- Σταύρος Παπαμαρινόπουλος - Γεωφυσικός Καθ. Παν/μίου Πατρών

- Παναγιώτης Ρηγόπουλος - Δημοσιογράφος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ο κος Χάχαλης ερμήνευσε αποσπάσματα από το νέο έργο του ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ, ενώ ο αδελφός του Γεώργιος Χάχαλης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης ποτοποιίας, τον συνόδευσε με το αρμόνιο του.

Ανάμεσα στα όσα είπε ο Αλέξανδρος Χάχαλης, ξεχώρισε η αποκάλυψή του για την απόρριψη από το Δήμο Πατρέων πρότασης κοινής συναυλίας της Πολυφωνικής με τον Αλέξανδρο Χάχαλη, με την απάντηση να έρχεται μετά από δυο χρόνια και με πρόφαση την έλλειψη   χρημάτων, αν και στην πρόταση δεν απαιτείτο χρηματικό   ποσόν!

Όπως σημείωσε ο κ. Χάχαλης: «Απέφυγε ο Πολιτιστικός Οργανισμός μάλιστα να απαντήσει αρνητικά εγγράφως, δηλώνοντας ότι η προφορική απάντηση καλύπτει τον Δήμο, πράγμα που δεν ισχύει φυσικά.»

Δεν συγκινήθηκε ο Δήμος ούτε από το υψηλής ποιότητας και μοναδικό στην παγκόσμια εργογραφία «Οπερατόριο Κωστής Παλαμάς» του διεθνούς μουσουργού, γέννημα και θρέμμα της Πάτρας, ούτε από τη συμμετοχή της Συμφωνικής της ΕΡΤ με την προοπτική ζωντανής τηλεοπτικής αναμετάδοσης,

που θα τιμούσε την πόλη μας και το  Διεθνές Φεστιβάλ του 2019, για την 160η επέτειο από την γέννηση του Εθνικού μας ποιητού!

Συνημμένη είναι η πρόταση του μαέστρου της Πολυφωνικής Χορωδίας, Σταύρου Σολωμού (για όσους δεν το ξέρουν απόγονος του Διονυσίου Σολωμού).

Αυτά διηγήθηκε ο κος Αλέξανδρος Χάχαλης χθες βράδυ στο Πολύεδρο, στην εκδήλωσή του.

 Ανοίγοντας την καρδιά του μάλιστα, διηγήθηκε το πως επί δημαρχίας Γκολφινοπούλου, όντας 9 ετών και θύμα διαφθοράς λόγω συμμετοχής ενός μικρού συγγενούς τού τότε δημάρχου, τερμάτισε τρίτος αντί πρώτος στο baby rally του Καρναβαλιού του 1969. Όπως επίσης αποκάλυψε ότι αν και έχει εμφανιστεί  στα μεγάλα θέατρα όλου του κόσμου, δεν έχει εγκριθεί ποτέ πρότασή του από τον Δήμο Πατρέων!.