Ο Τζέφρι Πάιατ βρέθηκε για ακόμα μία φορά στην Πάτρα και έδωσε το παρών στα εγκαίνια του ξενοδοχείου του Moxy Marina Πάτρας. 

Ο Αμερικάνος πρέσβης στο πλαίσιο της παρουσίας του στα εγκαίνια ανέβασε μία φωτογραφία στο twitter του, από το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας και την Μαρίνα της. Η φωτογραφία είναι παρμένη από το ξενοδοχείο που έχει μία υπέροχη θέα από την Μαρίνα της Πάτρας. Και μάλιστα έγραψε ο ίδιος: 

"Τα ηλιοβασιλέματα της Πάτρας είναι φοβερά. Πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι πάλι πίσω". Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Αμερικάνος Πρέσβης μέσα σε λίγο διάστημα βρίσκεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, μετά την συμμετοχή του στον Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας στα Καλάβρυτα, την 25η Μαρτίου. Τότε που ο δήμαρχος δεν πήγε καν στην έναρξη του αγώνα λόγω της παρουσίας του και υπήρχε πανό που έγραφε ότι είναι ανεπιθύμητος. 

Από τότε δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. Αντίθετα υπάρχει ένα κοινό στοιχείο της παρουσίας του. Ο ερχομός του αποτέλεσε και πάλι την αφορμή για να ξεσπάσει νέος πόλεμος σε προεκλογικό πάντα φόντο. Βλέπετε στην αναμνηστική φωτογραφία από τα εγκαίνια ο Κώστας Πελετίδης είναι αυτή τηφορά δίπλα στον πρέσβη. 

Ο ίδιος λοιπόν είναι χαρούμενος που βρίσκεται στην Πάτρα όμως στην Πάτρα γίνεται πόλεμος εξαιτίας της παρουσίας του. Πάντως, η διαφήμιση του δειλινού της Πάτρας και της Μαρίνας της από τον Αμερικάνο Πρέσβη, είναι αν μη τι άλλο ευπρόσδεκτη. Εκτός πια αν είναι και αυτή ανεπιθύμητη... 

(Η φωτογραφία της ανάρτησης του Αμερικάνου Πρέσβη είναι από την Νάντια Κωνσταντινίδη).