Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision.

Μια ανάσα πριν από τον τελικό της Eurovision, η Κατερίνα Ντούσκα μιλά για τη ζωή της στον Καναδά, το female spirit, τους λόγους που θεωρεί τον εαυτό της power girl, ενώ παραδέχεται πως έχει περάσει από διάφορα κύματα σε ό,τι αφορά στην ψυχολογία της.

«Όσο πλησιάζουν οι μέρες, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Είναι ένας αγώνας με τον εαυτό σου να κρατάς την ηρεμία και την ψυχραιμία σου και να μη χάνεις την ουσία. Κάνουμε μουσική και η μουσική μόνο χαρά μπορεί να προσφέρει. Εμπιστεύομαι την ομάδα μου και φυσικά τη διοργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθώ να αγχώνομαι για όσο το δυνατόν λιγότερα. Θα σκεφτώ τον ήχο μου, τα φώτα, να μην πέσει κανένας, να μη σκιστεί κάποιο ρούχο».

Το τραγούδι της «Better Love», σε στίχους και μουσική δική της, σε συνεργασία με τους Leon of Athens και David Sneddon, το πίστεψε από την αρχή. «Η ανταπόκριση που έλαβε ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Ο κόσμος έχει συνδεθεί με ίο τραγούδι, οπότε για μένα αυτή η μάχη έχει ήδη κερδηθεί. Τις πρώτες μέρες έκλαιγα από συγκίνηση». Ένας από τους στίχους του κομματιού αναφέρει «no pain no gain» και εκείνη λέει πως αυτή είναι η ζωή. «Αν δεν πονέσεις, δεν νιώθεις τον θρίαμβο. Για εμένα μετράει το πόσες φορές σηκώνεσαι, όχι το πόσες φορές πέφτεις. Αυτό είναι το μότο μου».

Το «Better Love» είναι ένα pop song με το οποίο ταυτίζεται απόλυτα αφού και η ίδια νιώθει power girl. Για μένα «Κάθε γυναίκα οφείλει να πιστεύει ότι είναι power girl. Για εμένα δυναμικό κορίτσι είναι εκείνο που πιστεύει στον εαυτό του, που ακολουθεί αυτό που θέλει η ίδια, που ακούει τις προσωπικές της ανάγκες. Να μπορεί να είναι μόνη της, να είναι ανεξάρτητη και να ορίζει τη ζωή της εκείνη και όχι κάποιος άντρας, σχέση ή τα θέλω του περίγυρου. Η γυναίκα έχει βασανιστεί πολύ μέσα στον χρόνο με το τι απαιτούν οι άλλοι από εκείνη. Νομίζω ότι διανύουμε πολύ ωραίες εποχές. Υπάρχει μια συναίσθηση γύρω από τέτοια θέματα και η γυναίκα πια αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να είναι όποια πραγματικά θέλει να είναι».

Η ίδια νιώθει τυχερή επειδή μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που της καλλιέργησε έντονα τον γυναικείο δυναμισμό. «Μεγαλώνοντας στον Καναδά, πήγα σε σχολείο θηλέων, οπότε το female spirit ήταν στα ύφη. Δεν νιώθαμε ποτέ υποδεέστερες. Έχω εξοικειωθεί από μικρή με το πρότυπο της δυναμικής γυναίκας. Για εμένα ήταν μονόδρομος.

Φυσικά, αναλαμβάνομαι τις πιέσεις της κοινωνίας και το πόσο εύκολο είναι να αμφισβητούνται αυτά τα πράγματα. Είμαι φεμινίστρια, αλλά δεν αισθάνομαι τους άντρες απέναντι. Είμαι τυχερή επειδή από παιδί έχω στη ζωή μου υπέροχους άντρες. Τους αγαπώ και τους θεωρώ συμμάχους. Το τραγούδι μου έχει να κάνει πάνω από όλα με την αποδοχή του εαυτού σου, την αγάπη προς τον εαυτό σου. Μόνο έτσι μπορείς να αγαπήσεις και τον άλλο», λέει στο instyle.