Διεθνής  Ημέρα Μουσείων 2019

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών ως Κόμβος Πολιτισμού

Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο

Σάββατο 18 Μαΐου Ώρα 7:00μ.μ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019 το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7:00μ.μ. δημιουργώντας τις δικές του διαδρομές στο Μουσείο, μέσα από τις οδούς της Πάτρας και τα μνημεία που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης των Πατρών, παρουσιάζοντας επιλεγμένα εκθέματα των Συλλογών του.

 Στο πλαίσιο αυτό το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συνδιοργανώνει Έκθεση Έργου - Αφίσας των φοιτητών της Σχολής με αφορμή τη θεματική: «Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο».

Ώρα έναρξης  Εορτασμού 7:00μ.μ.

Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο

Προβολές στο Αμφιθέατρο του Μουσείου. Τα Μνημεία της Πάτρας.

Θεματική περιήγηση στις Συλλογές* του Μουσείου  με επίκεντρο τους δρόμους της πόλης.

Εγκαίνια Έκθεσης-Έργου Αφίσας των φοιτητών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου υπό την επιμέλεια των συμβούλων καθηγητών: Λάσκαρη Ηρ., Κολαξίζη Ιω., Σιάκα Σπ., Μαυρομμάτη Ειρ.

Η εκδήλωση εγκαινίων πλαισιώνεται μουσικά από τους ήχους της  κλασικής κιθάρας του Γιώργου Τσαλικίδη.

Εικαστική Έκθεση Κωνσταντίνου Ιω. Καταγά

«Των οδών το κάλεσμα… στης ψυχής τη δίνη»

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία την ίδια ημέρα να γνωρίσουν και τα έργα της εικαστικής έκθεσης «Των οδών το κάλεσμα… στης ψυχής τη δίνη», του εικαστικού δημιουργού Κωνσταντίνου Ιω. Καταγά, στο πλαίσιο των δράσεων «Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους».

Τα επίσημα εγκαίνια της εν λόγω Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας: Αναστασία Κουμούση

Τμηματάρχης Μουσείων : Γεωργία Αλεξοπούλου

Επιμέλεια σχεδιασμού και δράσεων Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο:

Γεωργία Μανωλοπούλου/ μουσειολόγος, Αλεξάνδρα Κωτσάκη/συντηρήτρια Έργων Τέχνης, Θανάσης Θεμελής/ζωγράφος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :2613616178/Γ.Μανωλοπούλου

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

*Οι Αίθουσες των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων  2019 θα είναι ανοικτές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από 8:00 μέχρι 20:00.