Ανοίγουν οι πόρτες το Σαββατοκύριακο για τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος και φυσικά η Achaia Clauss, ένα από τα πιο ιστορικά ονόματα του χώρου, δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει στη δράση "Ανοικτές Πόρτες".

Συγκεκριμένα: "Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2019, τα Οινοποιεία όλης της Ελλάδος γιορτάζουν τις ''Ανοιχτές Πόρτες'' και ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" γιορτάζονται φέτος για 15η χρονιά στην υπόλοιπη Ελλάδα και για 136η χρονιά στην Achaia Clauss. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού είναι η διοργάνωση "γεγονότων" με επίκεντρο το κρασί και η γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς, τα Οινοποιεία και τον Πολιτισμό, που αυτά μεταφέρουν.

Tην Κυριακή 19 Μαΐου 2019 από τις 10:00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ , η Achaia Clauss μοιράζεται την πολύπλευρη Πολιτιστική της Κληρονομιά και τα σύγχρονα δημιουργήματά της με τους φίλους επισκέπτες της, μικρούς και μεγάλους στον απαράμιλλης ομορφιάς τόπο της.

Στις 10.30 π.μ. το λευκό άλογο του Οινοποιείου, ο Τσίλιας, θα παρουσιάσει την τεχνική του δεινότητα στο σβάρνισμα του αμπελιού, ενώ οι επισκέπτες, με την καθοδήγηση των αμπελουργών και των οινολόγων του Κτήματος, θα επιδοθούν στην στήριξη των νέων βλαστών.

Στις 11.30 π.μ. ο καραγκιοζοπαίχτης Θέατρο Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης θα διασκεδάσει τους επισκέπτες με μια παράσταση του Θεάτρου Σκιών του.

Στις 12.30 μ.μ. ο ζωγράφος Γιώργος Μπογδανόπουλος, τα ζωγραφικά έργα του οποίου κοσμούν τα ιστορικά Κελλάρια της ACHAIA CLAUSS, θα βοηθήσει τους μικρούς επίδοξους ζωγράφους να φτιάξουν την δική τους ετικέτα.

Από το πρωί και καθ' όλη την ημέρα:

*Eιδικός τεχνίτης βαρελοποιίας, θα μυεί τους οινόφιλους επισκέπτες στα μυστικά της συντήρησης του δρύινου βαρελιού.

*Και μια και η ημέρα είναι αφιερωμένη στο κρασί, υπό την καθοδήγηση των Οινολόγων του Κτήματος θα γίνεται Οινογευσιγνωσία Νέων Προϊόντων.

* Και πολλές άλλες εκπλήξεις...

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου οι ''Ανοιχτές Πόρτες'' οδηγούν στο Αμπέλι και στους ανθισμένους κήπους του παλαιότερου Οινοποιείου της Ελλάδας, στην καταπράσινη κορφή του λόφου Κλάους, στο οροπέδιο του Βοδιά, δίπλα στο φαράγγι του Φίλιουρα, με μαγευτική θέα στον Πατραϊκό και την ακτογραμμή της Αιτωλοακαρνανίας".