Την απόφαση της Gucci να σταματήσει να χρησιμοποιεί μοντέλα ηλικίας κάτω των 18 ετών σε επιδείξεις μόδας ή σε διαφημιστικές καμπάνιες ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Kering στον οποίο ανήκει ο οίκος μόδας, Φρανσουά-Ανρί Πινό.

«Ως ένας παγκόσμιος όμιλος πολυτελών προϊόνων, γνωρίζουμε την επιρροή που ασκούν στις νέες γενιές κυρίως οι εικόνες που παράγονται από εμάς. Πιστεύουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για να προωθούμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλοι» δήλωσε ο Πινό την πρώτη ημέρα της διεθνούς συνόδου για τη μόδα που διεξάγεται στην Κοπενγχάγη.

Το 2017 ο όμιλος Kering είχε ανακοινώσει μαζί με τον όμιλο LVMH ότι η μικρότερη ηλικία που θα μπορούν να έχουν τα μοντέλα που συμμετέχουν σε επιδείξεις μόδας υποδυόμενα τους ενήλικες θα ήταν τα 16 έτη.

Ο Πινό ανακοίνωσε επίσης ότι ο όμιλος θα προσπαθήσει μέχρι το 2025 να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κατά 40% την κατανάλωση νερού και χημικών.